Papirnate maramice zamijenite troslojnim toaletnim papirom

Umjesto papirnatih rupčića za ispuhavanje nosa predlažem da koristite listiće debelog toaletnog papira – higijenskiji je jer svaki odmah bacite nakon upotrebe, dok papirnatu maramicu zadržavate jedno vrijeme dok je ne iskoristite, a time zadržavate i bakterije i viruse u vašoj blizini.

Ako pak ne čuvate papirnatu maramicu već je bacite odmah nakon ispuhavanja nosa, vrlo je vjerojatno da je ne iskoristite u potpunosti i tako bacite nešto što nije do kraja iskorišteno niti potrošeno.

Nedostatak ovakve primjene toaletnog papira je njegova ne-estetičnost, ako tako možemo reći. Naime, vrlo je nespretno nositi sa sobom rolu toaletnog papira u torbi ili ga držati na vidnom oku na stolu u dnevnoj sobi. Ja ću vam pokazati kako smo mi u našoj obitelji riješili ovaj problem:

Na torbu sam sašila sa strane džep za rolu toaletnog papira. Tako nam je svima dostupan, a opet estetski zakamufliran. Budući da imam više manje djece, torba sa vodom (za nju sam sašila džep sa druge strane), toaletnim papirom, pelenama i nekim suhim keksima je uvijek s nama.

A u dnevnoj sobi držimo rolu toaletnog papira u košarici.

Imamo i još jednu varijantu. Od kutije za darove napravila sam kutiju za toaletni papir tako što sam skalpelom napravila prorez za papir.Malo sam je obljepila nekim papirom u tonu moje dnevne sobe jer sam našla samo neku sivu kutiju za darove.

U drogerijama može se kupiti mali etui za papirnate maramice. U njega možete uložiti u listiće toaletnog papira i elegantno ih spremiti u torbicu.Ja sam sebi za torbicu napravila svoj od obične male ukrasne najlonske vrećice. Za to vam je potrebno 2 minute vremena, malo čvršća najlon vrećica (one šuškave, čvršće), selotejp i škare. Natrgajte hrpicu toaletnog papira, stavite je na vrećicu i izrežite vrećicu oko njega. Rubove zalijepite selotejpom i to je to! Pogledajte:

Evo, podijelih s vama svoju ideju! Podijelite i vi vaš praktičan život s nama! Javite nam se na e-mail i pošaljite fotke vaših praktičnih uradaka!

ostavite svoj komentar