Platnena vrećica – vaš izbor

Svakodnevno kupujemo i za prijenos kupljenih stvari koristimo uglavnom plastične vrećice. Sve češće trgovine imaju u ponudi i neku varijantu eko vrećice, ali plastične su obično besplatne i češće posegnemo za njima. Vrećica je u ovom slučaju i praktični primjer i metafora života koji prakticiramo. Vrećica je tu, lakše je posegnuti za njom po završetku kupnje nego promisliti ranije i ponijeti sa sobom neku svoju torbu, platnenu vrećicu ili ceker. Čak i tzv. biorazgradiva vrećica nije rješenje. Za razgradnju te iste vrećice treba određeni broj godina kao i određeni uvjeti, a u međuvremenu ona često leti po zraku, visi sa drveća, zagađuje livade, tlo i vode, ugrožava biljni i životinjski svijet.

Jedno od prihvatljivijih rješenja je sakupljanje plastičnih vrećica u neki kućni  spremnik i odvoz na neko od reciklažnih dvorišta gdje postoji poseban kontejner za odlaganje takve ambalaže.Za rođendan sam od drage prijateljice dobila praktičnu platnenu torbu za kupovinu. Uvijek mi je pri ruci kada idem u kupovinu. Tu i tamo posegnem za plastičnom vrečicom, ali se njihov broj drastično smanjio od kada imam svoju torbu. Moja prijateljica je, ne jedamput, primijetila, kako mi je odabrala dobar poklon. S pravom.

U ponudi naših trgovina ima uistinu zanimljivih, skupljih i jeftinijih varijanti, raznih boja i dezena, raznih veličina i oblika, tako da mogu zadovoljiti svačiji ukus i potrebe.

ostavite svoj komentar