Pomaganje produžuje život i povećava njegovu kvalitetu

Puno je razloga zašto se uključiti u zajednicu, volontirati, pronaći način kako pomagati drugima. Pomaganjem drugima pomažemo i sebi.

Pomaganje drugima povećava osjećaj zadovoljstva
Kada pomažemo drugima povećavamo osjećaj zadovoljstva jer smo napravili nešto korisno. To nas mentalno i fizički osnažuje.

Pomaganjem jačamo imunitet
Kad se osjećamo zadovoljno naše tijelo luči hormone sreće, mira i zadovoljstva koji pak pozitivno utječu na regeneraciju tijela i jačanje imunološkog sustava.

Fokus na drugome
Kada pomažemo drugima naš fokus je na njima i njihovoj dobrobiti, manje mislimo na svoje probleme.

Osjećamo više zahvalnosti
Pomaganje drugima i uviđanje izazova i teškoća s kojima se drugi ljudi nose osvještava nas po pitanju naših vlastitih problema kao i prednosti u odnosu na druge. Podsjeti nas na koliko toga možemo biti zahvalni.

Upoznajemo nove ljude
Ispunjujući, bliski odnosi s drugima jedan su od najvažnijih izvora zadovoljstva životom. Uključivanjem u pomagačke aktivnosti stvaramo prilike za druženje, upoznavanje, prijateljske, poslovne, partnerske veze.
Više se osjećamo kao dio zajednice, da smo uključeni, korisni i važni.

Razvijamo određene vještine
Uključivanjem u volontiranje i pomaganjem drugima stvaramo prilike za učenje i prakticiranje novih vještina, prilike za spoznavanje sebe i svojih snaga, prilike za osobni rast.

Photo courtesy of Pixabay

ostavite svoj komentar