Poslovne tajnice: Kako uspješno komunicirati sa šefom i zdrava prehrana u uredu

Kako uspješno komunicirati sa šefom…

Bez obzira na to kakvog šefa imate, jedno je sigurno: zna se tko je šef! Ili…? Bez obzira tko (Vam) je šef: žena ili muškarac; starija ili mlađa osoba; iskusnija osoba ili tek početnik; dobar ili loš komunikator – jedno je sigurno: važno je dobro se razumjeti sa svojim šefom i imati dobru i uspješnu komunikaciju. Neki autori smatraju da je čak 90 posto svih sukoba nastalo zbog nesporazuma u komunikaciji, jer nismo dobro razumjeli i shvatili poruku koja nam je upućena.

Za uspješnu komunikaciju važna je između ostalog i ravnoteža u odnosu – a temelj je međusobno poštovanje i uvažavanje. Što kada u komunikaciji sa šefom nedostaje neki od ključnih elementa? Kako se ne zamjeriti ostatku tvrtke, ako ste «na šefovoj strani»? Kako prepoznati trenutke kada je i šef «samo ljudsko biće»? Kako prepoznati šefove potrebe, a ne odustati od vlastitih? Kako reagirati u kriznim situacijama i kako dobro surađivati i u lošim danima? Kako upravljati vlastitim vremenom kada je šefovo vrijeme prioritet? Sve ove važne teme pomoći će vam da ostvarite kvalitetan odnos sa svojim šefom, a time i veće zadovoljstvo i uspjeh u poslu.

Zdrava prehrana u uredu

Zdrava prehrana je temelj našeg zdravlja tj. zdravog odnosa prema sebi, a onda i drugima. Navike koje prakticiramo u prehrani odražavaju naše stavove, uvjerenja o samima sebi, drugima, životu općenito. One mogu biti i dobre i loše. Definitivno nam zauzimaju vrijeme, novac, a one loše troše našu snagu, otupljuju osjećaje, narušavaju društvene veze i uništavaju životnu radost iako se na prvi pogled čini da uživamo. Kako učiniti bolje izbore u prehrani je pitanje koje bi moglo biti formulirano i ovako: Kako učiniti bolje izbore za sebe danas ili kako podići razinu kvalitete svoga života ili kako donositi bolje odluke ili kako održati svoju riječ ili kako se usmjeriti prema kvalitetnijem životu…

Namjena
Svim osobama koje imaju u svom poslu (i životu) sebi nadređene.

Način realizacije
Predavanje, vježbe, radionica

Raspored seminara
I dio od 09:00 do 12:15 (pauza 15 min.)
od 12:15 do 13:15 pauza
II dio od 13:15 do 16:00 (pauza 15 min.)

Iz programa seminara:
Komunikacija sa šefom

Važnost samopoštovanja za dobivanje poštovanja drugih
Upravljanje vremenom i stresom – svojim i šefovim
Postavljanje granica
Važnost neverbalne komunikacije
Čitanje govora tijela umjesto misli
Kako postavljati pitanja – jokeri u rukavu
Tehnike slušanja i zapisivanja
Razine dobrog odnosa – kako do obostranog zadovoljstva
Uspješna komunikacija sa šefom – savjeti
Tajnica u „sendviču“ između kolega i šefa
Upravljanje komunikacijom u teškim emocionalnim situacijama
Fleksibilnost – ključ koji otvara mnoga vrata (na neka nećete željeti ući)
Telefonska komunikacija sa šefom
Dva potrebna prijatelja u službi vašeg zdravlja (i uspjeha)
Kako svoj posao ostaviti u uredu
Zdrava prehrana u uredu

Zdravo postavljanje ciljeva
Bolji izbori za sebe (a možda I za druge)
Realno planiranje (ne samo prehrane)
Kako se držati plana ( u prehrani I u drugim segmentima života)
Ometajući elementi i kako ih nadvladati
Ne ide mi, što ću? – tehnike koje traže da ih nađete
To stvarno funkcionira? – galopirajuće promjene
Neprocjenjivi darovi

Predavač:
Ivana Grabar, prof., integrativni gestalt socioterapeut. Završila je studij pedagogije na Filozofskom fakultetu i Učiteljsku akademiju u Zagrebu. Voditeljica je razvojnih i kreativnih radionica i savjetovanja u centru Krugovi. Osnivačica je i urednica portal Praktičan život, te vodi Skype skupinu Overeaters anonymous (anonimna grupa osoba s poremećajem u prehrani).
Predaje je na stručnim skupovima koje organizira Ministarstvo znanosti, prosvjete i športa te seminarima za poslovne ljude. Uža specijalnost su joj teme s područja poslovne psihologije: Upravljanje stresom, Kako uskladiti privatni i poslovni život, Teški klijenti, Upravljanje emocijama, Timski rad, Komunikacijske vještine, Osobni rast i razvoj, Upravljanje konfliktima…
S lakoćom svoje bogato iskustvo i znanje prenosi sudionicima seminara koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim, te je jedna od najbolje ocijenjenih predavačica na seminarima koje organizira Mapa znanja.

Vrijeme
četvrtak, 16.10.2014. od 9:00 do 16:00

Mjesto
Hotel Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb

Kotizacija
1190,00 HRK
U cijenu nije uračunat PDV.

Mapa znanja d.o.o.Ede Murtića 6, Zagreb
e-mail: info@mapaznanja.hr
Mob.
0038591 2311 323
Mob. 00385 98 877 710

ostavite svoj komentar