Pozdrav zimskoj odjeći

I dobrodošlica laganijoj, proljetnoj…

Proljeće dolazi. Još par dana i posegnut ćemo za laganijim komadima odjeće. Premda će jutra i večeri još uvijek biti svježi preko dana nećemo više imati potrebu za teškom, zimskom odjećom i obućom. Debele zimske jakne zamijenit ćemo vestama, sakoima, laganijim hlačama i suknjama…Čizme laganijim cipelama.ID-100149935

Prije nego pospremimo debelu odjeću u ormare, za sljedeću zimsku sezonu, bilo bi dobro oprati istu, a potom pospremiti. Obuću je također uputno očistiti i namazati zaštitnim sredstvima pa pohraniti na suho.

valja nam iskoristiti koji topli, sunčani dan pa operati zimske jakne, debele veste, kape i šalove i sl. Jakne i debele zimske veste brže će se osušiti ukoliko ih okrenemo naopako, objesimo i ostavimo da se suše par sati, okrenemo na drugu stranu i ostavimo da se osuše u potpunosti. Ovaj princip sušenja pogodan je za sve debele, podstavljene, odjevne i slične predmete.ID-100183220

Ukoliko pohranjujete robu u vrećice iz kojih se isisava zrak, računajte na to da će tkanina biti zgužvana jednom kada ju izvadite. No, pohranjujući stvari na taj način uštedjet ćete puno prostora. Tzv. space-bags naročito su pogodne za pohranjivanje jastuka, popluna i sl.

Kako bi odjeća lijepo mirisala i nakon nekoliko mjeseci provedenih u ormaru i kako nas ne bi iznenadila oštećenja od moljaca robu treba pohraniti zajedno sa nekim od sredstava protiv moljaca i za lijep miris.

“Clothes Line”- Image courtesy of Carlos Porto / FreeDigitalPhotos.net
 “Socks” – Image courtesy of Gualberto107 / FreeDigitalPhotos.net
 “Winter Knit Hat” – Image courtesy of artur84 / FreeDigitalPhotos.net 

 

 

ostavite svoj komentar