Pranje prozora prirodnim sredstvima

Za ‘jasniji’ i ‘zdraviji’ pogled …

Prozore možete oprati u otopini vode i octa u omjeru 1:1, tako da stavite pola vode, pola octa u raspršivač i našpricate prozore te ih obrišete papirnatim ručnikom ili novinama. Ako su stakla jako prljava, dobro je prije toga prebrisati ih toplom vodom.
Na isti način možete očistiti i ogledala.

Prozori će biti lijepi i čisti ako sredstvu dodate malo soli, a masne mrlje na prozorima nestati će uz pomoć tarpetina. Perite ih kada nisu izloženi izravnome suncu, inače će ostati tragovi.

Okvire prozora operite najprije čistom vodom, a potom vodu promijenite i ponovite postupak s vodom u koju ste ulili malo octa. Krpa  nemak bude vlažna, ali ne prevlažna. I na kraju dobro osušite suhom krpom.

Rolete na prozorima ne peremo često. Naslage na roletama zbog toga su često debele i masne. Preporučamo prikladnu krpicu (npr. od mikrofibre) i čistom vodom prebrisati cijelu površinu. Potom vodu baciti i čistom vodom ponoviti postupak pa prebrisati suhom krpom.

Isti postupak ponovite i s prozorskom daskom. Una s unutarnje strane vjerojatno će biti manje prljava i masna od one s vanjske (ulične) strane.

Photo courtesy of Pixabay

 

 

 

ostavite svoj komentar