Prekrasna djevojčica

Voli i čuvaj svoje prekrasno tijelo…

Bilo bi lijepo kad bi svaka djevojčica još u najranijoj dobi od svojih roditelja dobila poruku iz ove knjige i nastavila je dobivati tijekom odrastanja. Poruka je. „Voli i čuvaj svoje čudesno tijelo!“.
Znamo da tomu nije tako i da su mnoge žene odrastale i odrastaju izložene porukama zbog kojih se srame svog tijela i nezadovoljne su njime…

IMAG6096Na ovu sam slikovnicu naišla u knjižnici, posve slučajno. Čitala sam knjigu dr. Christiane Northrup „Žensko tijelo, ženska mudrost“ koju držim ‘ženskom biblijom’. Krajičkom oka uhvatila sam ime dr. Northrup na korici slikovnice, zastala i uzela knjižicu u ruke.

„Prekrasna djevojčica“ je prekrasna! Sadrži bajkovite ilustracije i jednostavnim jezikom poziva svako dijete, svaku djevojčicu, da upozna i zavoli svoje tijelo, da bude prema njemu pažljiva i da bude svjesna kakvo je to savršenstvo i čudo prirode.

Čitanje ove knjižice može biti lijepa uspavanka ili pak povod za razgovor roditelja i kćeri…I vjetar u leđa – putokaz u pozitivnom smjeru jer zdrava ljubav i briga prema sebi pretpostavka su za zdravlje i sreću.

Uživajte… Ja jesam…

A.Pleša

ostavite svoj komentar