Preseljenje

Dobra priprema – više od pola posla!

Želite li da vam preseljenje prođe bez nepotrebnih komplikacija prije svega, napravite plan preseljenja. Jedan takav plan morao bi sadržavati listu sa svim potrebnim koracima preseljenja, onima koje morate obaviti prije, za vrijeme i nakon preseljenja.

Napravite glavni plan s osnovnim smjernicama, a zatim manje pod-planove (npr. za svaku prostoriju posebno). Isto tako napravite tjedni plan poslova koje morate obaviti, a potom i planove za svaki pojedini dan.

Pribavite kutije, vrećice, špage, široke ljepljive trake, novinski papir ili papir za zamatanje osjetljivih stvari (staklo, porculan i sl.), naljepnice koje ćete lijepiti na kutije i vrećice sa popisom stvari koje se nalaze u njima i dr.ID-100444398

Kutije neka budu raznih veličina i neka ih bude što više. Zamolite u trgovini da vam ustupe nepotrebne kutije. Kutije za alkoholna pića izvrsne su za zamatanje posuđa i čaša, a sa manjim kutijama lakše ćete manipulirati kroz uže prostore i nositi ih (kutije ne bi smjele prelaziti težinu od 10 kg).
Upotrijebite i svoje torbe, kofere, ukrasne kutije i sl.

Važno je napraviti popis inventara koji selite kako biste poslije mogli provjeriti je li sve na broju.

Dobar posao!

“Closed Cardboard Box” – Image courtesy of yodiyim at FreeDigitalPhotos.net

 

 

 

ostavite svoj komentar