Priča o Kyleu

Išao sam u prvi razred srednje škole. Jednog petka na putu prema kući ugledao sam Kylea, novog učenika u razredu. Nosio je kući hrpu školskih knjiga. Pomislio sam: “Kakav štreber! Tko još petkom nosi kući sve knjige iz škole.”. Odnekud se pojavila grupa dječaka, dotrčali su do njega, gurnuli ga, srušili ga i pobjegli. Ispale su mu naočale, knjige koje je nosio razletjele su se posvuda. Dotrčao sam do njega. Dok je tražio naočale ugledao sam suze u njegovim očima. Dodajući mu naočale rekao sam: “Oni su totalne budale. Trebali bi odrasti.”
“Hej, hvala ti!”, uzvratio je Kyle i zahvalno se nasmiješio. Pomogao sam mu skupiti knjige i otpratio kući noseći dio knjiga. Po putu smo razgovarali i oduševio me. Družili smo se cijeli taj vikend. Što sam ga bolje upoznavao to mi se više sviđao. Mojim prijateljima također. Kroz četiri godine srednje škole postali smo najbolji prijatelji.

Na maturalnoj večeri Kyle je izabran da u ime svih učenika održi govor. Izgledao je sjajno. Tijekom srednje škole. stasao je u zgodnog mladića kojeg su djevojke obožavale, a mladići mu zavidjeli. Bio je malčice nervozan. Lupnuo sam ga lagano po leđima i rekao: “Hajde čovječe, bit ćeš odličan! Ne brini!”.

Nakašljao se i započeo s govorom: „Matura je pravo vrijeme za zahvalu svima koji su nam pomogli tijekom ovih školskih godina, roditeljima, učiteljima, braći, sestrama, trenerima, a najviše našim prijateljima. 𝐁𝐢𝐭𝐢 𝐧𝐞𝐤𝐨𝐦𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐣𝐚𝐭𝐞𝐥𝐣 𝐧𝐚𝐣𝐯𝐞ć𝐢 𝐣𝐞 𝐝𝐚𝐫 𝐤𝐨𝐣𝐢 𝐧𝐞𝐤𝐨𝐣 𝐨𝐬𝐨𝐛𝐢 𝐦𝐨ž𝐞𝐦𝐨 𝐝𝐚𝐭𝐢. Ispričat ću vam o tome stvarnu priču.”

Kyle je započeo pričati priču o našem prvom susretu: „Na prvoj školskoj godini, jednog petka, odlučio sam da ću si tijekom vikenda oduzeti život. Zato sam ispraznio školski ormarić kako moja mama ne bi morala dolaziti u školu te nositi kući moje stvari i knjige. Hvala dragom Bogu što sam baš tog dana upoznao mog najboljeg prijatelja. On mi je doslovno spasio život. ”

Čuo se žamor među prisutnima. Dok je Kyle nastavio pričati uhvatio sam pogled njegovih roditelja. Smiješili su mi se s onim istim toplim i zahvalnim osmjehom kojeg mi je još prvog dana upućivao Kyle.”

„The Story of Kyle“ – nepoznati autor

𝐍𝐞 𝐩𝐨𝐝𝐜𝐣𝐞𝐧𝐣𝐮𝐣𝐦𝐨 𝐦𝐨ć 𝐝𝐨𝐛𝐫𝐢𝐡 𝐝𝐣𝐞𝐥𝐚 𝐦𝐚 𝐤𝐨𝐥𝐢𝐤𝐨 𝐧𝐚𝐦 𝐬𝐞 č𝐢𝐧𝐢𝐥𝐚 𝐦𝐚𝐥𝐚. Već i malom gestom možemo nekome uvelike promijeniti život, na bolje! I svoj također.

#umjetnostbitičovjekom

Image by Tomasz Proszek from Pixabay

ostavite svoj komentar