Pripreme za putovanje

Ima nas koji krećemo na put bez plana, ali i onih koji prije puta prikupljaju informacije (čitaju turističke vodiče, putopise, sakupljaju savjete).
Faktor iznenađenja vrlo je važan za uspjeh putovanja, no kada putujete sa obitelji ili niste više u godinama kada vas privlače avanture, više cijenite sigurnost i udobnost dobro isplaniranog putovanja.
To ne znači da se morate u potpunosti lišiti sponanosti i uživati u nekom neplaniranom događaju.Dobro isplanirano putovanje može vas poštedjeti neugodnih iznenađenja i omogućiti vam udobno i opuštajuće vrijeme.

Evo nekoliko važnih natuknica:

Odabir destinacije

Odabir ovisi o mnogočemu, ponajprije o vašim financijskim mogućnostima, broju raspoloživih slobodnih dana, o tome što očekujete od putovanja (odmor, avanturu, kulturno uzdizanje ili nešto drugo)

Što ponijeti ?

Razmislite o svojim prijašnjim iskustvima i napravite novi plan temeljem sakupljenih informacija . Treba ponijeti ono najnužnije. Popis stvari koje treba imati u torbi je dosta dug, ali već dobro definiran popis od velike je koristi. Puno toga ovisi i o klimi destinacije koju namjeravamo posjetiti.

S kime na put?

Vrlo je važno, što zbog atmosfere koja će vladati na putovanju, što zbog rasporeda obaveza, troškova, vremena…Imate li provjereno društvo putujte zajedno. U suprotnom putujte sami. Loše društvo nije dobar izbor.

Informiranje o mjestu koje namjeravate posjetiti

Pročitajte vodiče, prikupite informacije na internetu, savjetujte se s prijateljima…

Planiranje troškova putovanja

Nakon opuštanja i uživanja može slijediti neugodno razdoblje osvještavanja – potrošili ste znatno više od predviđenog iznosa! Nije moguće isplanirati aposlutno sve troškove, ali moguće je isplanirati većinu. I zato – olovku u ruke!

ostavite svoj komentar