Prve godine braka

Krize počinju sve ranije…

Istraživanja ukazuju na to da sve manje parova dočeka tradicionalno kriznu sedmu godinu braka. Parovi sa rastaju znatno ranije i u znatno većem postotku nego prije. Oko deset posto parova rastane se već nakon prve godine zajedničkog života, a najveći broj između treće i četvrte godine braka.

Razlozi?
Najveći pritisak za vezu dolazak je djeteta u obitelj. Uz suvremeni način života i balansiranje između karijere i roditeljstva mnogi parovi ne izdrže zajedno.
Samo jedna trećina ispitanih navodi djecu kao razlog zbližavanja. Jedno od mogućih objašnjenja je i trend brzinskog odlučivanja na partnerstvo i prekratko vrijeme upoznavanja prije dolaska djeteta u obitelj.

Životne okolnosti današnjeg vremena bitno su drugačije od onih od prije par desetljeća. Kako većina razvedenih nije sretna i zadovoljna razvojem situacije preporuke je: komunicirati i dogovarati se. Svaki brak ima svoje uspone i padove. Roditeljstvo je u isto vrijeme i najveća sreća i najveća odgovornost, brak isto tako. I jedno i drugo (i brak i roditeljstvo) zahtijevaju vašu strpljivost, energiju, spremnost na kompromise, na dogovor i još mnogo toga.

ostavite svoj komentar