Raciklirate li svoje stare mobilne telefone?

Što s uređajem koji više ne koristimo…

Prema istraživanjima ujedinjenih naroda programa za zaštitu okoliša UNEP oko 80 % elektroničkog otpada još uvijek se nesavjesno odbacuje u okoliš, dovodeći u zemlju, površinske i podzemene vode oko 70% teških metala.
Mobilni telefoni već su duže vrijeme nezaobilazno sredstvo komunikacije modernog svijeta i elektronički uređaj koji u najkraćem vremenu zamjenjujemo novim. Odabiru modela nerijetko posvećujemo puno pozornosti potaknuti ponudom, reklamama i akcijama operatera, ali što s uređajem koji više ne koristimo?! Reciklirajte, kako bi stvorili višestruku korist, okolišu, sebi i zajednici.

Razloga je mnogo, a vama prepuštamo koji ćete vi okarakterizirati kao presudan. Sigurni smo da ćete zaraditi koju kunu odaberete li jedan od servisa s uslugom recikliranja, pomoći rastu industrije i očuvati okoliš.
Sve je više servisa koji u ponudi imaju i besplatnu dostavu na njihovu adresu, pa prije nego mobitel odbacite u kontejner s ostalim otpadom, dopustite bar da vam vaš stari uređaj makar plati kavu na svom odlasku!

Lokacije i više informacija potražite na Recikliranje mobitela.
(članak preuzet sa portala Recikliraj.hr)

ostavite svoj komentar