Randi Skaug – život kao pustolovina

Randi Skaug (rođ. 8. studenog 1959. u Hønefossu ) inspirativna je Norvežanka: pustolovka, spisateljica, govornica. Prva je Norvežanka koja se popela na Mount Everest (20. svibnja 2004). Proputovala je više od 70 zemalja, popela se na svih Sedam vrhova, najvišu planinu na svakom kontinentu.  

Diplomirala je ekonomiju i komunikacije u organizacijama. Profesionalnu karijeru započela je 1980. godine s logistikom u Norsk Texaco Oilu, nastavila s informatikom i menadžmentom u KPMG Data-Planu, VG, TBK i IBM-u, a zatim se prebacila na komunikacije u tvrtki Kommunikator.

Randi je svestrana, osviještena, posvećena i humanitarnom radu, prosvjećivanju, životu u prirodi i promociji života kojim se ne ugrožava prirodni i životinjski svijet, u skladu s prirodom.  Kroz mikroprojekt WHY (World’s next Heroes are still Young) poticala je obrazovanje za narod Bhote u Nepalu, a bila je angažirana i oko razminiranja u Mazaaru u sjevernom Afganistanu.

Od 2012. do 2014. tijekom ljetnih mjeseci veslala je obalom sjeverne Norveške u kajaku. 2015. kupila je otok Naustholmen u Steigenu. Otok se prostire na 33.000 četvornih metara, a do njega se može doći brodom iz Bodøa, vožnja traje cca 1 sat i 20 minuta. Otok pruža jedinstven doživljaj prirode, okružen veličanstvenim norveškim krajolicima: morem, planinama, šumama, otocima i otvorenim nebom.

Randi živi punim plućima. Inspiracija je mnogima, posebno ženama kao primjer samosvjesne, svestrane, osobe bogate duhom koja istražuje, oplemenjuje, potiče, ruši granice… I ima predivna osmijeh.

Image by Inger Lise Strand from Pixabay 

ostavite svoj komentar