Reuse – iskoristi

Razmisli i pronađi neko kreativno i praktično rješenje…

Neosporna je činjenica da danas od niza korisnih stvari stvaramo ogromnu količinu otpada – odbacujući ih u kontejnere. U tom ‘otpadu’ ne prepoznajemo nikakvu vrijednost i na na taj način doprinosimo sve većoj količini otpada koju Zemlja mora prihvatiti i apsorbirati.

Stvaranje otpada nije prirodan proces. Valja nam stoga promisliti što i zašto odbacujemo i kakve posljedice naše postupanje izaziva. Veliku ćemo stvar učiniti ukoliko razmislimo o daljnjoj ili ponovnoj (možda promijenjenoj) upotrebi neke stvari. Možda predmet koji želimo odbaciti nekome drugome može dobro doći, možda ga možemo preurediti i upotrijebiti za nešto drugo, pokloniti nekome…

U najmanju ruku možemo razmisliti o tome može li se isti reciklirati. Organizacija zamjene sa prijateljima i poznanicima kao i organizacija garažne prodaje pokazali su se vrlo učinkovitim načinom rješavanja viška stvari. Prvi je korak – promisliti prije nego jednostavno odbacimo. Mogućnosti i rješenja ima bezbroj, a puko odlaganje u kontejner najnemaštovitije je i najštetnije od svih.

Razmilite i pronađite kreativno i praktično rješenje za ponovno iskorištavanje stvari! Vi to možete! Na Internetu se mogu naći predivni primjeri takvih rješenja (poput onih na donjim slikama)

Nemoguće je često ono što nije pokušano…

Photo courtesy of Pixabay

 

 

ostavite svoj komentar