Šampon – koji odabrati?

Većina sastojaka u šamponu nikada nije testirana.

Kupite li najobičniji šampon na kojem piše ‘biljni’ šampon od, recimo, koprive, mora vam upasti u oko činjenica da same koprive (ili ekstrakta biljke) u toma šamponu ima najmanje (1-5% navedenog
sastojka minimum je koliko bi ga trebao sadržavati šampon koji se diči epitetom „biljni“).
Broj ostalih sastojaka uistinu je impresivan, ima ih jedno dvadesetak. Jesu li ti svi sastojci nužni? Ne.Tu su zato da zadovolje našu potrebu za lijepim, mirisnim, obojanim proizvodom i da nam prodaju priču o čudesnim učincima za sve tipove kose koje možete zamisliti.
Najmanje dvije trećine bočice šampona satoji se od sastojaka koji imaju jedinu svrhu da kupca učine sretnim i uvjere ga u ispravnost kupnje.

Čudesnih rješenja nema.

Većina sastojaka u šamponu nikada nije testirana i teško je decidirano reći koliko je neki šampon uistinu štetan za zdravlje. Šampon obično odabiremo prema tipu kose, prema tome radi li se o kosi koja je tretirana kemikalijama, ovisno o tome je li kosa ravna, duga, kratka, oštećenih vrhova, sklona perutanju i sl. Veliki je broj šampona na našem tržištu koji nude čudesna rješenja
za sve tipove kose. No, čudesnih rješenja nema. Postupci koji donose određena poboljšanja uglavnom su oni koji zahtijevaju upornost i strpljenje.

ostavite svoj komentar