Savjetovalište za mlade

Pomoć i podrška mladim ljudima…

U Zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ stručni tim djelatnika svakodnevno pruža podršku mladim ljudima – učenicima i studentima vezano uz probleme i poteškoće u psihofizičkom rast i razvoj, školovanje, učenje i ponašanje, prilagodbu na promjenu mjesta stanovanja, poremećaje prehrane, spolno sazrijevanje i ponašanje.

U stručnom timu nalaze se specijalisti školske medicine – viša med. Sestra, ginekolog, psiholog, a tu su i Službe Zavoda – mikrobiolkoški laboratorij, statitstika, epidemiologija i dr.). Svi oni i prateće Službe surađuju i pomažu mladima koji se školuju u Zagrebu po pitanju zdravstvenih i drugih potreba, s ciljem očuvanja i promicanja zdravlja i razvijanja odgovornosti prema zdravlju.

Program rada Savjetovališta obuhvaća zdravstveno-odgojne i zdravstvene mjere za zaštitu zdravlja, uključujući primarnu i sekundarnu prevenciju.
Zdravstveno-odgojne mjere sastoje se od pojedinačnih, u paru ili grupnih savjetovanja, jednokratno ili višekratno, tematskih radionica, predavanja i tribina namijenjenih učenicima, studentima i roditeljima.
Poseban naglasak je na poticanju samopomoći i odgovornog odnosa i ponašanja prema vlastitom zdravlju i njegovu očuvanju.
Zdravstvene mjere obuhvaćaju praćenje zdravstvenog stanja redovitim kontrolnim pregledima te indiciranim dijagnostičkim postupcima: praćenje stanja genitalnog sustava radi pravovremenog otkrivanja i liječenja infekcija/bolesti; sistematski ginekološki pregledi i probiri za rano otkrivanje spolno prenosivih infekcija/bolesti za oba spola, promicanje i primjenu primjerenih metoda i sredstava kontracepcije, učenje vještina komuniciranja, samopomoći i tolerancije (rad s parovima).

Ciljana obrada mladih s poremećajima prehrane i zdravstvene mjere za primarnu i sekundarnu prevenciju pretilosti.

Dijagnostika i terapija smetnji učenja i ponašanja.

Narudžbe na broj telefona 01/ 46 96 281 ili na savjet-mladi@stampar.hr 

 

Image courtesy of imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net 

ostavite svoj komentar