Šopingiranje

Šetnja po trgovačkom centru postala je prilično uobičajen način provođenja vremena. Kupujemo, popijemo kavicu, djecu smjestimo u igraonicu, uz obećanje da će dobiti željeni slatkiš ili igračku po povratku… Obično to obavljamo vikendom, jer preko tjedna ne stignemo. Jedan takav obiteljski šoping traje minimalno par sati. Na kraju potrošimo više novca i vremena nego smo planirali. I onda zbog toga znamo postati nervozni, nezadovoljni i umorni. Šoping je zapravo relativno kratak odušak. Dobrobiti ne traju dugo. Rješenje?

Svakodnevna kupnja
Isprobajte, možda vam se više isplati svaki dan obaviti kupnju onoga što je potrebno nego ići u tjedne ili mjesečne nabavke. Izbjeći ćete kupnju bespotrebnih stvari i gomilanje namirnica. Neka u kupnju ide onaj član obitelji koji ima bolju kontrolu nad sobom i naravno, vremena. Svakodnevna kupnja ne bi trebala trajati više od ½ sata.
Vrijeme koje ste vikendom provodili u trgovačkom centru možete zamijeniti vremenom na livadi, u šetnji gradom, za odlazak u kino, kazalište i sl. Bit ćete puno zadovoljniji i odmorniji.

Internet kupnja
Iskoristite mogućnost kupnje preko interneta i dostavu pred kućni prag. Uštedjet ćete vrijeme, uglavnom i novac. Nećete zagledati po policama i zanijeti se kupnjom onoga što ne trebate.

Ciljana kupnja
Kupujte ciljano. Na prikladno mjesto tijekom tjedna zapisujte namirnice kojih vam je ponestalo. Potičite sve članove obitelji da dopisuju ono što smatraju potrebnim. Držite se liste i ne kupujte ono što niste zapisali. Ako ste nešto i previdjeli, preživjet ćete.

Photos courtesy of Pixabay

ostavite svoj komentar