Shopingiranje

…nam krade i vrijeme i novac

Šetnja po shoping centru postala je prilično uobičajen način provođenja vremena. Kupujemo, popijemo kavicu, djecu smjestimo u igraonicu, uz obaćanje da će dobiti željeni slatkiš ili igračku po povratku… Obično to obavljamo vikendom, jer preko tjedna ne stignemo. Jedan takav obiteljski shoping traje minimalno par sati (obično cijelo prijepodne). Na kraju potrošimo više novca i vremena nego smo planirali. I često smo zbog toga nervozni, nezadovoljni i umorni.
Rješenje?

Svakodnevna kupovina
Isprobajte, možda vam se više isplati svaki dan obaviti kupovinu onoga što je potrebno nego ići u tjedne ili mjesečne nabavke. Izbjeći ćete kupovinu bespotrebnih stvari i gomilanje namirnica. Neka u kupovinu ide onaj član obitelji koji ima bolju kontrolu nad sobom i naravno, vremena za kupovinu. Svakodnevna kupovina ne bi trebala trajati više od ½ sata.
Vrijeme koje ste vikendom provodili u kupovini možete zamijeniti vremenom na livadi, u šetnji gradom, za odlazak u kino, kazalište i sl. Bit ćete puno zadovoljniji i odmorniji.

Internet kupovina
Iskoristite mogućnost kupovine preko interneta i dostavu pred kućni prag. Uštedjet ćete vrijeme, a i novac. Nećete zagledati po policama i zanijeti se kupovinom onoga što ne trebate.

Ciljana kupovina
Kupujte ciljano. Na prikladno mjesto zapisujte tijekom tjedna namirnice kojih vam je ponestalo i koje trebate kupiti. Potičite sve članove obitelji da dopisuju ono što smatraju potrebnim. Držite se liste i ne kupujte ono što niste zapisali. Ako ste nešto i previdjeli, preživjet ćete.

ostavite svoj komentar