Spavaća soba

Inspirativna, ugodna atmosfera u spavaćoj sobi…

Skloni smo zanemariti spavaće sobe, posebno one supružničke. Važno nam je da u njih utrpamo krevet, noćne ormariće i što je moguće veći ormar.
Razmislite, spavaća soba možda je ogledalo vašeg bračnog života. Pomalo zapuštena, dosadna, neinspirativna, a trebala bi trebala biti vaša oaza, mjesto gdje počinje i završava svaki dan.
Važno je da zajednički sudjelujete u stavaranju ugođaja kako bi soba bila odraz vas dvoje i kako biste oboje u njoj uživali. Možda ćete se morati odreći svoje najdraže boje i napraviti koji kompromis, ali sigurno postoji i druga najljepša boja i neko rješenje koje će oboma biti prihvatljivo.

Krevet

Važno imati kvalitetan madrac, dobre jastuke, ali i lijepu posteljinu. Otiđite u kupovinu zajedno sa partnerom s kojim dijelite krevet i zajedničkim snagama odaberite posteljinu. Jastuk više neće vam biti naodmet. U krevetu možete čitati prije spavanja, razgovarati, voditi ljubav, doručkovati, popiti jutarnju kavicu, odmoriti poslije posla… Ne samo spavati.

Danas je čest slučaj da djeca okupiraju bračnu sobu i krevet. Mali patuljci usele se u maminu i tatinu sobu, a mi im to dopuštamo kako bismo ukrali koji sat sna, mira i sl. Bilo bi dobro od samih početaka učiti djecu da je bračna soba mamina i tatina. I da su dobro došli, ali samo povrmeno. I točka. Svako dodatno filozofiranje na tu temu završava samo na jedan način – trojac u krevetu ili tata na kauču (vrlo loše za brak).


Zidovi

Barem jedan zid u spavaćoj sobi obojite nekom drugom bojom od one koja je uobičajena u vašem stanu. Neka boja bude poticajna, inspirativna. Objesite slike koje volite gledati i fotografije na kojima ste zajedno, sretni, detalje koji vas podsjećaju na lijepe trenutke…

Rasvjeta

Rasvjeta u spavaćoj sobi mora biti multifunkcionalna. Morate imati rasvjetu uz koju noću možete čitati, ali i onu koja stvara ugođaj (romantični). Ukoliko jedno od vas dvoje nije ‘čitač’ neka svjetlo bude takvo da ne smeta onome koji želi spavati (da se može usmjeravati).

Glazba

U spavaću sobu stavite neki uređaj za reprodukciju zvuka. Televizor više šteti nego koristi, ali radio prijamnik sa CD playerom doprinijeti će ugođaju.

Dodaci

U spavaćoj sobi neka bude i polica sa knjigama i časopisima koje rado čitate, stolić za serviranje u krevetu… Okružite se stvarima koje volite i koje vam pomažu da se opustite. Naravno, nemojte pretjerati, jer više stvari-više nereda…

Za samce

Živite li sami, napravite isto.

ostavite svoj komentar