Stari za novi – uz nadoplatu

Kupujem novi, stari automobil dajem pod račun…

Mnoge auto kuće nude opciju da kod kupovine novog automobila pod račun date svoje staro vozilo i tako umanjite cijenu novoga.
Međutim priča nije tako jednostavna – neki automobili vrijede više od drugih, neke koncesionari ne žele uzeti pod račun i sl.
Kako znati koliko vrijedi vaš automobil? Odgovor ćete naći u oglasnicima, na sajmovima automobila, u auto kućama, svuda po malo.
U načelu, dizelaši se još uvijek drže bolju cijenu u odnosu na benzince, veliki terenci, kabrioleti i druga vozila velikog obujma i snage trenutno nisu traženi pa im je i cijena, shodno tome niža, sportske i bilo kakve druge dorade nisu poželjne.
Na cijeni su automobili u izvornom stanju, sa urednom servisnom knjižicom, uredno održavani u ovlaštenim servisima. Ukoliko je automobil još pod garancijom, vrijedi više. Zatim, bolje se prodaju automobili sa jednim (prvim) vlasnikom, automobili koji nisu pretrpili štete na karoseriji i automobili od privatnih osoba.
Na procjenu automobila utjecat će prvenstveno godina proizvodnje i prijeđena kilometraža, tehničko stanje vozila, ali i čistoća vozila (iznutra i izvana) i stanje pneumatika.
Važno je i je li riječ o aktualnom ili starom modelu vozila. Prodaju automobila treba pokušati realizirati prije redizajniranja ili izlaska novog modela.

ostavite svoj komentar