Što ne poklanjati za Valentinovo

Poklonu se ne gleda u oči, ali sam poklon gleda u oči.

Ono što poklanjamo treba biti namijenjeno određenoj osobi iz određenog razloga. Za Valentinovo poklon bi  trebao biti izraz ljubavi i sadržavati notu osobnosti.

Neosobni pokloni
Sušilo za kosu, mikser i sl. totalno su praktični, ali i sasvim neosobni pokloni i kao takvi nisu prikladni za Valentinovo, osim ako niste izuzetno maštoviti pa sve to znate upakirati u neku neobičnu priču.

Besmisleni pokloni
Nije poželjno kupiti bocu alkoholnog pića osobi koja ne konzumira alkohol, nosač zvuka sa klasičnom glazbom nekome tko klasiku ne voli, umjetničku sliku nekome tko ne voli i ne cijeni umjetnost… Prava noćna mora su i beskorisni plišanci i raznorazne figurice (najčešće jeftini kič) koje se kasnije povlače po raznim kutovima naših prostorija dok jednom ne završe u smeću.

Pokloni s prikrivenim namjerama
Kupiti drugoj osobi nešto što zapravo vi sami želite nije lijepo. Isto tako, nije lijepo poklonima slati skrivene poruke (npr. kupiti knjigu sa savjetima kako smršaviti osobi za koju smatrate da ima viška kilograma).

Pokloni koje ste dobili
Ovo ne mora nužno biti loš izbor, ali u najvećem broju slučajeva jest. U redu je pokloniti dobivenu bombonijeru ili čokoladu i sl., ali za Valentinovo bi svatko trebao dobiti nešto namijenjeno i kupljeno samo njemu/njoj. Ono što poklanjamo na Valentinovo trebao bi biti izraz ljubavi.

Svoje fotografije
Fotografije na kojima ste samo vi ne poklanjajte. Ukoliko ih osoba želi imati sigurno će vas to zatražiti. Zajedničke fotografije su u redu. Pogotovo ako uz nju stavite prikladan okvir.

Pokloni s porukom
To je štosno za djecu u osnovnoj školi. Za sve ostale to više nije poželjno. Posebno su ‘out’ oni pokloni čije poruke imaju seksualni kontekst.

Stručne knjige, priručnici i sl.
U nekoj drugoj prilici da, za Valentinovo, ne!

ostavite svoj komentar