Talog od kave

Iskoristite ga na jedan od navedenih načina…

Talog od kave može zamijeniti cijeli niz proizvoda za koje inače izdvajamo iznose koji nisu zanemarivi. Evo samo nekih načina…

Njega lica, tijela i kose
Pomiješajte talog od kave s malo meda, dobro izmiješajte smjesu da se sastojci prožmu, a smjesa ujednači. Ovaj piling dati će vašoj koži glatkoću i sjaj, a odličan je i za borbu protiv celulita.
talogom možete njegovati i kosu na način da ga utrljate u vlasište, ostavite neko vrijeme i isperete vodom. Nakon toga kosu operete, a ona će biti sjajna i podatna. Plavokosima ne savjetujemo ovaj tretman.

Za domID-100157052
Talog za kavu neutralizira neugodne mirise. Osušeni stavite u prikladnu posudu i postavite na mjesta sklona neugodnim mirisima poput frižidera, kante za smeće i sl.
Iznimno uprljano posuđe istrljajte talogom od kave kao bilo kojim drugim abrazivnim sredstvom. Pripazite jedino da se radi o posuđu koje ne upija boju.

Kao repelent
Komarce i druge insekte odbija miris taloga od kave. Sakupljajte talog, ostavite ga na hladnom i suhom mjestu da postane potpuno suh. Tako osušeni talog rasporedite na prikladnu posudicu (tanjurić, može i aluminijsku foliju), postavite na mjesto nedostupno djeci ili kučnom ljubimcu, i zapalite, kad zadimi lagano će izgarati i dimiti i odbijati komarce.
Utrljajte malo taloga od kave na kožu, miris taloga odbija kukce.
Imate li problema s mravima možda talog pomogne i u tom slučaju. Samo posipajte talog od kave na mjesta gdje se pojavljuju i pričekajte.

Za vrt i bilje
Talog od kave odbija puževe pa ga je dobro rasporediti oko onih biljaka koje puževi vole.
Pomiješan s vrtnom zemljom daje zemlji kiselost, gnoji zemlju, a istovremeno tjera mušice.

“Coffee Powder” – Image courtesy of artur84 at FreeDigitalPhotos.net
“Coffee Beans”- Image courtesy of adamr at FreeDigitalPhotos.net 

 

ostavite svoj komentar