U psihološkoj sam krizi – što učiniti?

Kriza je istovremeno i opasnost i mogućnost…

Kriza je privremeno stanje dezorganizacije i nereda koju uglavnom karaterizira nemogućnost pojedinca da razriješi postojeći problem koristeći uobičajene metode.

Krize su normalan dio življenja. Ne treba ih ignorirati, niti nasjedati instant rješenjima. Treba zastati, dobro razmisliti i rješenje pronaći negdje u sebi.
Prolazak kroz krizu prilika je za rad na sebi, unutarnji zadatak.
Ona (kriza) može biti izazov, potaći nas na promjene i rast. Česte krize odraz su našeg privatnog i poslovnog života – ukazuju na potrebu za promjenama i potrebu da redefiniramo svoje životne ciljeve.

Važno je biti strpljiv i ne prekritičan prema sebi samome. Ne prepuštati se panici i strahovima.
Dobro je i poželjno podijeliti sa nekime svoje osjećaje. To može biti dobar prijatelj, partner ili pak neka stručna osoba. U svakom slučaju, netko tko nas neće osuđivati i kritizirati.
Krize dođu i prođu. O vama ovisi hoćete li uvijek iznova proživljavati iste (slične) krize ili ćete iz svake nešto naučiti i iz nje izaći kao kvalitetnija i zrelija osoba.
Bijeg od problema nije rješenje. Alkohol, sedativi, šoping, izvanbračni odnosi i dr. samo privremeno pružaju olakšanje, a problem ostaje i produbljuje se.

ostavite svoj komentar