Ublažavanje menstrualnih tegoba eteričnim uljima

Prirodno i bez nuspojava…

Umjesto sintetičkih lijekova ublažite menstrualne tegobe prirodnim sredstvima. Izbjeći ćete nepotrebno trovanje sintetičkim preparatima i njihove nuspojave.
Aromaterapija na ljudsko tijelo gleda kao na cjelinu. Za zdravlje tijela neophodno je njegovati i zdravlje duha, i obratno. Ako smo nezadovoljni sobom i svojim životom ili ako smo pod stresom teško da će nam ikakav lijek dugoročno biti od pomoći.
Žene su, puno češće od muškaraca, sklone nezadovoljstvu svojim tijelom (izgledom). One koje žive zadovoljne i u harmoniji same sa sobom rijetko imaju zdravstvenih problema, posebno onih tipiučno ženskih – menstrualnih tegoba, neredovitih mjesečnica, menstrualnih glavobolja…
Eterična ulja djeluju na sve tri razine ženskog zdravlja: fizičkoj, emotivnoj i mentalnoj. Riječ je o eteričnom ulju čajavca, timijana (majčine dušice), ružinog drva, kadulje, patchoulija, jasmina, tamjana, čempresa, sandala i ruže. Uz to dobro je imati i bazna ulja gospine trave i/ili sezama.

Kod menstrualnih bolova i neredovitog ciklusa
Između eteričnih uljamMuškatne kadulje, ružmarina, kadulje, mažurana, čempresa, bosiljka i smilja izaberite do tri vrste te nakapajte do 50 kapi u 100 ml baznog ulja (sezamovog ili ulja gospine trave i kao tople obloge stavljajte na trbuh i donji dio leđa. Postupak možete ponavljati svakodnevno (par dana), prije spavanja.

Kod obilnog krvarenja
50 ml baznog ulja poput (sezama, gospine trave ili marelice) pomiješajte sa 10 kapi smilja i 10 kapi geranija te nanesite na trbuh i trticu. Obzirom na to da su ulja pomiješana s baznim uljem, ne morate strahovati od mrlja na koži.

“Preparing Bath”- Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

ostavite svoj komentar