Utjecaj računala na IQ djece

Računala potiču razvoj inteligencije.

Premda ova činjenica neće biti primljena sa veseljem od strane roditelja koji u računalima vide ‘neprijatelja’ svoje djece, računala su stvar sadašnjice i nezaobilazan su dio odrastanja današnjih generacija.

Znanstvena istraživanja potvrđuju veliku korist rada za računalom za mentalni razvoj djeteta.
Djeca (nakon 3.godine života) koja se igraju na računalu pokazuju bolje rezultate na testovima inteligencije i testovima za upis u školu, od svojih vršnjaka koji nemaju pristup računalu.
Jednostavnim jezikom rečeno, i sama volja za igrom i radom na računalu potiče rad moždanih vijuga.

Preporuka je kontrolirani pristup računalu – u smislu vremenskog trajanja i sadržaja. Obrazovni, edukativni programi, igrice koje potiču razmišljanje i logičko zaključivanje, najbolji su izbor.
U pravu su i oni koji tvrde da računala stvaraju male otuđene ljude. To je slučaj kada djeca na računalima provode previše vremena i kada sadržaji kojima se bave nisu kontrolirani (edukativni i primjereni njihovoj dobi).
Računalo treba biti pomoćno sredstvo za učenje, sredstvo za igru i razbibrigu i kao takvo ono može biti korisno za razvoj inteligencije vašeg djeteta. Najveći dio posla ipak ostaje na roditeljima, vrtiću i kasnije školi.

ostavite svoj komentar