Vitamin P

Koliko često razmišljamo o svojim prijateljima…

Različitih smo karaktera, a ipak se međusobno uspijevamo složiti i dogovoriti oko različitih stvari… Tajna je, pretpostavljamo, u tome što svaki od njih ima ‘ono nešto’.
S nekima smo uljudni. S nekima se šalimo. S drugima pričamo o ozbiljnim stvarima. S nekim drugima se puno smijemo. S nekima popijemo piće i slušamo o problemima. Neki nam prenose svoja iskustva i savjetuju nas.
Prijatelji su djelići velikog mozaika. Oni su ti koji nas u nekim momentima poznaju bolje čak i od nas samih; koji su uz nas i u dobrim i u lošim danima.
Liječnici kažu da su prijatelji važni za zdravlje. Dr. Oz ih zove Vitamin P i smatra da je korist od prijatelja bitna za zdravlje, a statistički je utvrđeno da ljudi koji imaju čvrste društvene veze imaju manji rizik od obolijevanja od depresije i moždanog udara. Osobe koje redovito uzimaju vitamin P izgledaju znatno mlađe od svojih vršnjaka koji to ne prakticiraju.
Dokazano je da toplina prijateljstva smanjuje stres i mogućnost infarkta čak do 50%.

Stvorite si zalihu vitamina P. Pazite i brinite o prijateljima. Smijte se zajedno i u teškim trenucima budite jedni uz druge.

ostavite svoj komentar