Vremenski odmak

Zaviriti u budućnost…

Tijekom dana niz beznačajnih, dosadnih smetnji narušava naše psihičko zdravlje. Na poslu nam pretpostavljeni uputi neku, smatramo, neumjesnu primjedbu, fotokopirni uređaj ne radi baš kad nam najviše treba i kad nam se žuri, za vožnje kući drugi se vozač nepristojno ubaci ispred nas, na parkingu nas dočeka ispuhnuta guma itd. itd…

Takvi nas događaji mogu izbaciti iz ravnoteže i i prouzoročiti samo dodatne probleme ukoliko ih ne sagledamo s prave strane i ne damo im pravo značenje. Zasigurno nam se tijekom dana dogodio i niz lijepih trenutaka, ali mi dozvoljavamo da nam ovi dosadni i negativni definiraju raspoloženje.

Jedna od mogućnosti kako se nositi s takvim događajima je – zastati i zaviriti u budućnost. Pokušati zamisliti sebe u nekoj budućnosti (recimo za pet godina). Kakav bi utjecaj na naš život mogao imati ovaj događaja od sada? Hoće li ovaj događaj biti jednako važan sada i nakon pet godina? Naravno da ne.

Mnogima od njih kasnije se smijemo i promatramo ih baš onako kako bismo ih trebali promatrati – kao dio života, kamenčić u cipeli koji nas žulja pa cipelu skinemo, istresemo kamen i šibamo dalje.

Ovakav pristup omogućit će nam da male stvari ostanu male i da više prostora ostavimo za lijepe osjećaje i doživljaje.

 

ostavite svoj komentar