Zagrljaj

Način na koji izražavamo svoje emocije i kvaliteta odnosa s drugim ljudima uvelike ovisi o tome koliko smo bliskosti dobili u djetinjstvu.

U nekim je kulturama neprihvatljivo zagrliti nekoga tko ti nije najbliži član obitelji, u drugima je zagrljaj sasvim uobičajen način pozdravljanja.Digital, Graphics, Kid, Kids, Lovely
Zagrljaj je gesta puna značenja – njime iskazujemo privrženost, ljubav, bliskost, pripadanje, dajemo ili tražimo utjehu, pokazujemo naklonost i dr.
Važnost zagrljaja nije tek zahvalna tema za knjige o samopomoći, zagrljaj je naša istinska emotivna i fizička potreba.

Ponekad tek kada nas netko zagrli shvatimo da nam je baš to nedostajalo, da baš to trebamo kako bismo lakše prebrodili neko životno razdoblje, da osjetimo podršku, utjehu ili poruku kako nismo sami.
U svakom odnosu kojeg smatramo važnim, bilo da se radi o partnerskom (ljubavnom) odnosu, bilo da je riječ o obiteljskom ili prijateljskom odnosu, zagrljaj bi trebao imati važno mjesto.

Problematični odnosi i emocionalna nestabilnost vuku korijene u nedostatku bliskosti s roditeljima i bližnjima tijekom odrastanja.
Mnogi se brakovi raspadaju upravo iz toga razloga – zaboravimo koliko je važno zagrliti se, držati za ruke, nježno potapšati drugu osobu, dodirnuti bez nekog posebnog povoda…

Zagrljaj je najljepši dar. Kada nekoga zagrlimo – dajemo i primamo istovremeno. Jedna veličina odgovara svima…

Photos courtesy of Pixabay

ostavite svoj komentar