Kako pojednostavniti život

Krenite od svojih stvari…

Kada ne znamo gdje nam što stoji na radnom stolu, na policama ili u ormaru, kada je gužva u prostoru u kojem živimo, jako je teško živjeti jednostavnije.
U gužvi i kaosu često zaboravljamo gdje smo što odložili jer stvari nemaju svoje mjesto. Tako gubimo puno vremena na traženje stvari, a da ne govorimo o zaboravnosti  naših obaveza. Osobe koje žive u kaosu teško da mogu biti brižne prema drugima (jer kaos dokazuje da nismo brižni niti prema sebi).

Jednostavniji život počinje od naših ormara, polica, kupaonica ili kaotičnih ladica. Dovedite u red jedan po jedan dio neurednog dijela vašeg životnog prostora. Dovedite u red pisaći stol pa ćete se lijepo osjećati zato što ste vi pobijedili papire, a ne oni vas. Zatim prijeđite na ormar za odjeću, stan, garažu, auto, potrepštine iz kuće i sa posla….
Odjednom ćete osjećati i više prostora za vaše misli, osjećaje… Neće vas pritiskati misli poput ‘Gdje sam ono odložio/odložila onaj papir?’ već ćete osjetiti sebe. Možda osjetite da vam nedostaje društvo, više kretanja, zdravije jelo… Možda stignete pomisliti što biste mogli glede toga i učiniti. Kao što ste učinili s vašim stvarima.

Ivana Grabar, prof.pedagogije, socioterapeut
Krugovi, udruga za edukaciju i savjetovanje

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

ostavite svoj komentar