Advent u Zagrebu

Bogat kulturno-zabavni program i ove će se godine odvijati u okviru tradicionalne predblagdanske manifestacije Advent u Zagrebu.

Ova manifestacija organizira se na središnjem i ostalim gradskim trgovima i ulicama.
Započinje 27. studenoga i potrajat će sve do 1. siječnja 2012. godine.

 

Kada Gdje Što
27.11. Trg bana Jelačića Paljenje prve adventske svijeće uz bogat program
3. 12. u 18.00 Zrinjevac Otvorenje Adventa na Zrinjevcu , na pozornici starog Gradskog paviljona će se odvijati razna glazbena događanja i to po dva koncerta svaki dan, u 18.00 i 20.00 sati. Bit će tu božićnih koncerata, valcera te pomno odabranih glazbenih programa, a svi posjetitelji ovih glazbenih manifestacija moći će uživati i u pomalo zaboravljenim zagrebačkim specijalitetima: krpicama sa zeljem, domaćim juhicama ili zapečenim štruklama; zagrijati se toplom čokoladom ili kuhanim vinom te za svoje najdraže kupiti unikatne suvenire i božićne ukrase.
od 6.12 do 25.12 Trg žrtava fašizma Advent na Trgu žrtava fašizma obuhvaća prodaju umjetničkih proizvoda i održavanje radionica članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika te glazbeni program u večernjim satima u 18.00 i 20.00 sati.
2.12. muzej Mimara Na zgradi muzeja Mimara građani i posjetitelji Zagreba imat će priliku vidjeti nešto sasvim drugačije – sa početkom u 19:00 sati, očekuje ih multimedijalna 3D Mapping projekcija – vrhunska virtualna predstava uz okrijepu na prigodnom šanku, a svim posjetiteljima osiguran je besplatan ulaz u muzej Mimara u vremenu od 20:15 do 22:00 sata.
17.12.
18.12.
25.12.
26.12.
27.12.
01.01.
06.01.
Kaptol Zajednica Cenacolo na Kaptolu u božićno vrijeme priređuje Žive božićne jaslice. Projekt koji su osmislili mladi, nekad marginalizirani ljudi na blizak i topao način oživljava atmosferu Isusova rođenja. Sjajnu scenografiju čine štalica, svratište, građani Betlehema, domaće životinje, uvjerljivi kostimi i glumci amateri koji utjelovljuju Svetu obitelj, mudrace s Istoka i pastire. Izvodeći predstave oni pridonose društvu i tako pokazuju svoj novi način života.
Raspored predstava: 17.12, 18.12, 25.12, 26.12. i 27.12.12.2011. te 1.1. i 6.1.2012. u 16.15, 17.00, 19.00h
01.01. Gradsko kazalište Komedija Turistička zajednica grada samo za turiste u gradu u 19.00 sati priređuje Novogodišnju folklornu večer.
27.12. ulice oko Trga bana Jelačića U ulicama oko Trga bana Josipa Jelačića i ovog će Adventa biti postavljen tradicionalni Božićni sajam. Prigodne božićne poklone, licitare i medenjake, šarene ukrase, božićni nakit i suvenire, ponudit će vam zagrebački obrtnici, likovni umjetnici i proizvođači tradicionalnih hrvatskih proizvoda.
od 11.mj. Kvatrić Zima na Kvatriću svakodnevni je program tijekom studenog, prosinca i siječnja, odvijat će se na Kvaternikovom trgu unutar grijanog šatora, a vezan je uz Martinje, Svetog Nikolu, Advent i Novu godinu. U okviru programa predstavit će se brojna kulturno-umjetnička društva iz Zagreba i njegove okolice, različitih regija i županija Hrvatske, udruge i obrtnici s autohtonim proizvodima i suvenirima, a bit će i raznih zabavnih sadržaja i edukativnih programa.
12.mj. hotel Westin, 17. kat Božić u Europi – manifestacija koju već 20. godinu za redom, svaki put u drugoj zemlji, organizira Udruga europskih hotelijersko-turističkih škola (AEHT). Ovogodišnji domaćin je Hotelijersko-turistička škola iz Zagreba, a središnji dio manifestacije Božić u Europi održavat će se u Hotelu Westin, na 17. katu, gdje će učenici iz dvadeset zemalja predstavljati nacionalne božićne običaje.
od 3.12. do 1.1.2011 Britanac Advent na Britancu – svakodnevni glazbeni, edukativni kulturni programi pomalo urbanog „štiha“
12.mj. Grič Gričevanje – novi projekt koji će se održavati tijekom cijelog prosinca na platou na Gradecu, a uz bogati umjetnički i koncertni program, bit će tu i program za djecu te ugostiteljska ponuda.
12.mj. grad Zagreb Projekt „Božićna priča“ natjecanje je hrvatskih i međunarodnih brandova u maštovitom i privlačnom osvjetljavanju gradskih ulica i kulturnih ustanova grada Zagreba. Odabrane gradske ulice, trgovi i lokacije bit će osvjetljenje na inovativan, posebno dizajniran, kreativan i nov način koji će pružiti nezaboravan doživljaj građanima i turistima.

Više informacija o Adventu u Zagrebu, koji će potrajati sve do 1. siječnja 2012. godine možete pronaći na adresi www.adventzagreb.com.

ostavite svoj komentar