Boravak u hotelu

Dobro je znati…

Hotelski sefovi
Da biste izbjegli neugodnost gubitka odnosno krađe dragocjenosti ili novca (pa i važnih dokumenata) najbolje je ostavitI ih u hotelskom sefu. Ukoliko nisu pohranjeni u sobnom sefu uz osobnu šifru ili hotelskom sefu, hotel ne preuzima odgovornost za njihov eventualni nestanak.

Mini-barovi
Pića i hrana koje se nalaze u mini-barovima u hotelskim sobama iznimno su skupi. Preporuka je – izbjegavati ih.

imagesČistoća
Kroz hotelske sebe prolaze tisuće ljudi. Dodiruju prekidače, utičnice, telefonske slušalice, daljinske upravljače, kvake i dr. Čak i u najboljim hotelima nemoguće je očistiti i dezinficirati sve površine. Visoku razinu bakterija očekivano imaju toaletne školjke i umivaonici, a poseban oprez savjetuje se i kod upotrebe čaša. Prije upotrebe savjet je temeljito isprati čašu pod mlazom vruće vode.
Propisi nalažu dezinfekciju, ali teško je provjeriti je li to uistinu učinjeno kako treba. Spremačice provode u prosjeku 30-ak minuta u pospremanju sobe prije nego dođu novi gosti.

Privatnost
Jedan od savjeta za siguran boravak u hotelu je tajnost broja sobe. Posebno je to važno za žene koje putuju same.

Naslanjanje na prozore
Nije uputno naslanjati se na prozore u hotelima prije prethodne provjere sigurnosti. Posebno je važno upozoriti djecu da se ne naslanjaju na prozore prije nego odrasla osoba provjeri njihovu ispravnost.

Savjeti i recenzije
Na stranica Trip advisora i sličnih stranica možete vidjeti preporuke za pojedine hotele, popis najprljavijih hotela širom svijeta, pročitati o iskustvima drugih putnika i dr.
Uvijek je dobro prije polaska na put dobro se informirati o destinaciji.

Računi
Osobno potpisujte sve račune napravljene u hotelu (dodatne usluge) i kasnije provjerite ispostavljeni konačni račun i stavke na njemu.

Telefoni
Ugostitelji i hotelijeri od gosta mogu posebno naplatiti uporabu telefona, teleprintera, telefaksa i sl. Naknada za uporabu telefona, teleprintera, telefaksa i sl. za mjesne razgovore (priopćavanja) može iznositi oko 30%, a za međumjesne i međunarodne razgovore (priopćavanja) oko 20 % više od poštanske tarife. Za primljene faksove može se naplatiti naknada u visini cijene materijala (papira) uvecana za 30 %.
Prije korisštenja usluge telefoniranja i dr. raspitajte se o cijenama.

Upotreba TV uređaja
Za gledanje redovnih programa u hotelskim se sobama ne naplaćuje upotreba TV prijemnika. Za gledanje posebnih programa gostu se može naplatiti upotreba TV prijemnika. Isto tako, gostu se može naplatiti postavljanje TV prijemnika ukoliko navedeni uređaj nije u standardnoj opremi sobe.

Dodatne usluge
Po dolasku u hotel raspitajte se za usluge koje ulaze u cijenu sobe i one koje se smatraju dodatnim uslugama  i kao takve dodatno naplaćuju.

ostavite svoj komentar