Flaška

Flaška je staklena bočica koja u roku od 5 minuta smanjuje negativan utjecaj klora i ostalih potencijalno toksičnih tvari u vodi za 45%. Dostupna je u tri veličine (0,33, 0,5 i 0,75 l) i vrlo praktična za upotrebu kod kuće, na poslu…Prednosti su slijedeće:


Staklena je:

Na ovu inovativnu staklenu bocu su snimljene informacije koje energiziraju i poboljšavaju vodu (dokazano biološkim i drugim testiranjima).
Manja genotoksičnost vode do 45%.
Zbog manje površinske napetosti vode, voda lakše dolazi do stanica u organizmu.
Neutralizira negativne učinke klora.
Redox potencijal (električna vodljivost) je niži, voda djeluje kao antioksidant.

 

Pijenjem vode iz Flaške poboljšavate svoje zdravlje:

– regulirate tjelesnu težinu i krvni tlak,
– efikasno uklanjate probavne smetnje,
– imate više energije za rad i sport,
– veća otpornost na bolesti.

Ekološka je:

Svakim korištenjem Flaške uštedite tri litre vode i četvrt litre nafte – koliko je naime potrebno za proizvodnju jedne plastične boce za vodu.
Plastična boca nije primjerena za višekratnu upotrebu, a njihova reciklaža zahtijeva veliku potrošnju energije.
Upotrebom Flaške značajno umanjujete ispuštanje CO2 u atmosferu, koji nastaju prilikom transporta plastičnih boca od punionica do trgovina.

Zašto nije dobro piti vodu iz plastičnih flaša?

PET plastika (polietilen tereftalat – iz tog materijala većinom su izrađene normalne boce) u vodu dokazano izlučuje antimon, kojeg je IARC (Međunarodna agencija za istraživanje raka) uvrstila u 2B skupinu, što znači da može uzrokovati rak. Istraživanja su pokazala da se izlučivanje antimona u vodu povećava sa visokim temperaturama i vremenom. Nasuprot mnogim tvrdnjama članaka u popularnim i internet medijima, PET plastika u vodu ne izlučuje bisfenola A (BPA).Upravo zbog svega navedenog, osmišljen je dizajn flaški za bočice za bebe.

 


ostavite svoj komentar