Jelo za radnim stolom

Nije preporučljivo…

Velik broj ljudi jede na poslu za svojim radnim stolom jer su prezauzeti da bi otišli ručati na neko mirnije, ugodnije mjesto. Međutim, stručnjaci kažu da je to samo privid te da zbog toga zapravo dolazi do gubljenja radne energije i smanjenja radnog učinka. Razni mirisi koji se šire prostorom, buka pri konzumiranju neke hrane te neuredan radni stol čine okolinu u kojoj radite dekoncentrirajućom za ostale radnike, a strankama to djeluje pomalo gadljivo.

Zaposlenici mogu misliti ‘Imam pravo jesti što želim.’, ali zapravo je to tako samo ukoliko se maknete sa radnog mjesta. Ako ostajete tamo, nije pristojno vašom hranom – mirisom i zvukovima konzumacije uznemiravati ostale zaposlenike ili stranke. Zašto bi oni morali mirisati vaše jelo?

Istraživanje provedeno nad uredskim djelatnicima ustanovilo je da se 10% važnih dokumenata izgubi zbog ambalaže hrane na radnom stolu. Uklanjajući ju nakon jela, djelatnik s njom ukloni i neki važan dokumenat. Neki šefovi zahtijevaju plastičnu foliju preko tastature upravo kako ne došlo do padanja sadržaja ručka na nju ili neke tekućine.

Ako je vaš izbor ručak za radnim stolom, poželjno je i kulturno da to bude ručak koji neće mirisima i njegovom konzumacijom privlačiti pažnju ostalih djelatnika i stranaka. Ako se odlučite otići na mjesto predviđeno za konzumaciju hrane ili pak van, na zrak, vaš izbor hrane ostaje samo vaš! Osim što jedete u miru i ono što volite, vraćate se opušteniji nego da ste ostali na radnom mjestu.

ostavite svoj komentar