Kako raskititi jelku

Do sljedeće godine…

Prvo se skidaju ukrasi. One lomljive potrebno je skidati sa posebnom pažnjom. Bilo bi dobro zamotati ih u papir i potom pospremiti kako se ne bi oštetili. Za čuvanje ukrasa odlične su kutije sa odvojenim pretincima, ali i obične će poslužiti ako se ukrasi poslažu tako da nema između njih previše prostora, kako se pri nošenju ne bi sudarali i oštetili. Praznine se mogu popuniti izgužvanim papirom.
Kutije treba označiti i na njima napisati sadržaj.

Nakon ukrasa tipa kuglica skidamo girlande, a potom lampice. Lampice skidamo prvo tamo gdje smo završili kod postavljanja. Kako se lampice ne bi oštetile i zapetljale dobro bi bilo odmah kod skidanja omotavati ih oko nečega – u tu svrhu može poslužiti komad kartona ili kolut od role papira. Lampice treba pospremiti u posebnu kutiju i također na kutiju napisati sadržaj.

Želite li izbjeći bezbrojne iglice po kući, drvce omotajte platnenom vrećom ili najlonom, malo ga stegnite da zauzme manje prostora i da ga lakše iznesete van. Ukoliko vozite jelku automobilom ostavite bor zamotan pa neposredno prije odlaganja odstranite najlon ili vreću kojom ste ga omotali.
Kako biste svoj usisivač poštedjeli mogućih problema iglice nemojte usisavati. Najprije ih pokupite metlicom, a tek potom ostatak usisajte.

Kamo sa borom…pročitajte

ostavite svoj komentar