Kočnice poslovnog uspjeha

Izbjegavanjem određenih načina ponašanja brže se postižu poslovni ciljevi…

Pripisivanje sebi tuđih zasluga nije rijetkost u poslovnom svijetu. Osim što takvo ponašanje nije moralno, ne daje rezultate na duge staze. Osobe sklone takvom ponašanju ne zaslužuju poštovanje i postaju omrznute od strane svojih kolega i nadređenih.

Zavist prema postignućima kolega u radnom okruženju loše utječe na samopouzdanje i također nije moralno. Priznanje kolegama i pokazivanje da cijenite njihov rad i za vašu će karijeru djelovati pozitivno. Umjesto da zavidite drugima na uspjehu, njihov uspjeh neka vas motivira da budete bolji.

Osobe sklone izljevima ljutnje i pretjeranom izražavanju emocija teže će napredovati i izgraditi uspješnu karijeru. Sa takvim ljudima teško je raditi i suradnju sa takvim kolegama drugi nastoje izbjegavati.

Ogovaranje kolega, komentiranje svega i svačega, čak i kada namjere onoga tko govori nisu loše, neprihvatljivo je. Kolege ne moraju biti prijatelji, ali se moraju međusobno poštivati i uvažavati.

Na vrhu piramide nepoželjnih navika nalazi se lijenost. Na poslu lijenost ne prolazi. Neka prijašnja postignuća nisu razlog za uspavljivanje. Pogotovo ako osoba ima očekivanja u vidu uspješne karijere i napretka.

Ni pretjerana usredotočenost na posao ne znači garanciju uspjeha. Raditi više ne znači uvijek i raditi bolje. Put prema uspjehu zahtijeva dugoročnan pristup obavezama.

Važno je pronaći ravnotežu. Uspješna karijera ne isključuje kvalitetan privatni život. Dapače, osobe koje imaju stabilan privatni život lakše se nose sa izazovima na poslu.

ostavite svoj komentar