Primjena kokosovog ulja u kozmetici

Posljednjih godina dosta se piše i govori o kokosovom ulju i njegovoj širokoj primjeni – kako u kulinarstvu tako i u kozmetici. Extra djevičansko kokosovo ulje uistinu je predivan dar prirode. U nastavku ćemo nabrojati načine na koje ga možemo koristiti. Palm, Leaf, Foliage, Tropical, Green

Skidanje šminke
Slobodno zaboravite sve dosadašnje preparate za skidanje šminke. Kokosove ulje jednostavno se koristi, izvrsno skida šminku, a kožu hidratizira i izvrsno njeguje.

Njega kože cijelog tijela
Umjesto losiona i mlijeka možemo upotrijebiti kokosovo ulje. Koža će nam biti zahvalna nahranimo li ju prirodnim uljem bez parfema, konzervansa i ostalih sintetičkih dodataka koje nalazimo u kozmetici

Njega usana
Umjesto balzama za usne možemo nanijeti malo kokosovog ulja. Usne će biti sjajne, meke, hidratizirane, otpornije na vanjske utjecaje.

BrijanjeCoconut, Party, Several, Coconut
Umjesto sapuna, pjena i drugih preparata, kao pomoć pri brijanju nogu, možemo se poslužiti kokosovim uljem. Koža na nogama biti će nam zahvalna jer kokosova ulje njeguje, umiruje kožu i ne uzrokuje iritacije.

Maska za kosu
Ovim se uljem možemo poslužiti i kao maskom za njegu kose. Dovoljno je nanijeti ulje na vrhove i umasirati ga u vlasište pa proći nježno češljem da se ulje rasporedi po vlasima, ostaviti pola sata pa kosu isprati. Osobama koje imaju izrazito suhu kosu preporučuje se nanijeti ulje na vrhove i ne ispirati.

Njega lica
Kokosovo ulje možemo koristiti i umjesto kreme za lice. Nježno se umasira u kožu lica. Posebno se preporuča za suhu i dehidriranu kožu.

Photos courtesy of Pixabay

ostavite svoj komentar