Kokosovo ulje

Zamjena za čitav niz kozmetičkih proizvoda…ID-100128515

U posljednje vrijeme dosta se piše o kokosovom ulju i njegovoj širokoj primjeni – kako u kulinarstvu tako i u kozmetici. Extra djevičansko kokosovo ulje uistinu je predivan dar prirode.

Evo nekih kozmetičkih primjena:

Skidanje šminke
Slobodno zaboravite sve dosadašnje preparate za skidanje šminke. Kokosove ulje jednostavno se koristi, izvrsno skida šminku, a kožu hidratizira i izvrsno njeguje.

Njega kože cijelog tijela
umjesto losiona i mlijeka upotrijebite kokosovo ulje. Koža će vam biti zahvalna nahranite li ju prirodnim uljem bez parfema, konzervansa i ostalih sintetičkih dodataka koje nalazimo u kozmetici

Njega usana
Umjesto balzama za usne nanesite malo kokosovog ulja. Usne će biti sjajne, meke, hidratizirane, otpornije na vanjske utjecaje.

BrijanjeID-10077914
Umjesto sapuna, pjena i drugih preparata koje koristimo kao pomoć pri brijanju nogu, možemo se poslužiti kokosovim uljem. Koža na nogama biti će vam zahvalna jer kokosova ulje njeguje, umiruje kožu i ne uzrokuje iritacije.

Maska za kosu
Ovim se uljem možemo poslužiti i kao maskom za njegu kose. Dovoljno je nanijeti uklje na vrhove i umasirati ga u vlasište pa proći nježno češljem da se ulje rasporedi po vlasima, ostaviti pola sata pa kosu isprati. Osobe koje imaju izrazito suhu kosu preporučuje se nanijeti ulje na vrhove i ne ispirati.

Njega lica
Umjesto kreme za lice isprobajte kokosovo ulje. Nježno ga umasirajte u kožu lica, Posebno zahvalna biti će vam suha i dehidrirana koža.

“Clean Skin Woman”- Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net
“Coconut Shell”- Image courtesy of antpkr at FreeDigitalPhotos.net
“Hand On Isolated White”- Image courtesy of kibsri at FreeDigitalPhotos.net

ostavite svoj komentar