Koliko je važna kompatibilnost partnera u vezi

Važne su u stvarima koje su partnerima bitne…

Kompatibilnost i sličnost između partnera u onim stvarima koje su oboma bitne, važne su da bi veza dugoročno opstala. Nekim je osobama važna jednakost u formalnom obrazovanju i statusu, nekome je puno važnije razumijevanje, drugome bliskost ili pak posvećenost obitelji.
Ne možemo dobiti sve, to nam mora biti jasno. Ukoliko odabremo osobu ponajviše zbog uspješne karijere, moramo biti spremni na to da ćemo malo vremena provoditi zajedno i da će posao toj osobi najvjerovatnije uvijek biti na prvom mjestu.
Isto tako, odaberemo li nekoga zato što nam je pisao lijepe stihove, zato što je sanjar i romantičar, velika je vjerojatnost da ta osoba neće niti u budućnosti biti sklona materijalnim vrijednostima i njihovoj realizaciji.

Krenite od vlastitih vrijednosti i njihovoj važnosti za vas – društveni status, razumijevanje, bliskost, tolerancija, obiteljske vrijednosti, bogatstvo, obrazovanje, karijera, prijatelji, ravnopravnost, religioznost ili dr.
Koje su vama najvažnije? Koje vašem partneru? Jeste li spremni ispunjavati ih u vezi? Pokušajte realno procijeniti i biti iskreni prema sebi i jedno prema drugome.
Premda ima brakova koji opstaju usprkos tome što su partnerima važne posve drugačije vrijednosti, veća je vjerojatnost da ćete ostvariti uspješnu vezu ukoliko se slažete oko najvažnijih stvari.

ostavite svoj komentar