Kupujmo i podržavajmo domaće i lokalno!

Situacija s pandemijom iznjedrila je važnost domaće i lokalne proizvodnje, posebno nekih proizvoda i hrane. Kupnjom proizvoda od domaćih proizvođača, podržavamo njihov rad i pomažemo im da opstanu u svijetu nemilosrdne konkurencije velikih stranih korporacija, podržavamo lokalni razvoj i male poduzetnike/proizvođače.

Egg, Hen'S Egg, Egg Carton, Lots Of Eggs

Istovremeno, činimo dobro i sebi jer kao građani Hrvatske plešemo u istom gospodarskom kolu i svima nam je u interesu gospodarski rast i prosperitet. Nije naodmet podsjetiti se da su domaći proizvodi nerijetko kvalitetniji od stranih, da nisu transportirani danima, skladišteni mjesecima i godinama, da su kontroliranog podrijetla i da sigurno nisu proizvedeni u krajnje nehumanim uvjetima, robovskim ili dječjim radom.

Osim kupnje robe i usluga domaćih proizvođača također možemo koristiti usluge restorana i drugih ugostiteljskih i hotelijerskih objekata koji su u vlasništvu hrvatskih građana, koji potiču domaće gospodarstvo
zapošljavanjem hrvatskih građana, domaću proizvodnju posluživanjem hrane domaćih proizvođača pripremajući jela karakteristična za određeno podneblje, koristeći sezonske namirnice.    

White Wine, Cup, Glass, An Isolated

 U dnevne ili tjedne jelovnike možemo uvrstiti domaće i sezonske namirnice, a možemo poticati i svoje ukućane, obitelj, prijatelje, kolege i druge da čine isto.

Photos courtesy of Pixabay

ostavite svoj komentar