Loš dan

Svako toliko dođe jedan od ‘onih’ dana…

Neki su dani jednostavno takvi – ako postoji šansa da nam nešto krene naopako, krenut će… Premda se ne osjećamo najbolje, umorni smo i mislima već kod kuće, moramo pretumbati vlastite planove, ostati duže na poslu i odraditi neki dodatni posao… No, tad se obavezno nešto se pokvari, netko ili nešto kasni, gužve u prometu su nesnosnije nego ikad, mi smo sve nervozniji, prolijevamo kavu po bluzi… Pitamo se može li još nešto krenuti naopako… Tko se to danas urotio protiv nas?

business-19156_640Svatko od nas ima u ladici sjećanja neki takav dan. Možda je najbolje pomiriti se sa činjenicom da takvi dani postoje i da ih teško možemo izbjeći. Ono što možemo je odabrati svoju reakciju na njih. Umjesto da se ljutimo i iznenađeni i frustrirani pogoršamo postojeće stanje, možemo se nastojati u najvećoj mogućoj mjeri prilagoditi novonastaloj situaciji. Pokušati zastati i ‘zbrojiti’ se.

Valja nam ostaviti u sebi malo prostora za ljudske pogreške i narav prirode, zadržati smisao za humor, situaciju ne shvaćati previše ozbiljno i iz nje izvući najbolje što možemo. Zadržimo li mir i stabilnost, umjesto da se ljutimo i krivimo sve i sva za nastalu situaciju, pokazat će našim kolegama (članovima obitelji i drugima) dobar primjer.
Na kraju, svaka takva situacija nakon nekog vremena ispadne ili smiješna ili poučna (ponekad i oboje). Tu stranu priče nipošto ne treba podcjenjivati.

Tekst: A. Pleša

Photo courtesy of Pixabay

ostavite svoj komentar