Mogući razlozi nenapredovanja

U čemu najčešće griješimo?

Imate osjećaj da vaši pretpostavljeni ne honoriraju vaš trud onako kako zaslužujetre? Ne napredujete očekivanim tempom?

Problem može bit u tome da oni koji bi trebali ne prepoznaju vaše poslovne zasluge, ali problem može biti i u vama.

Ponekad mi sami sabotiramo napredovanje. Provedena istraživanja pokazalo su da to činimo i znatno većoj mjeri od one koju bismo si voljeli priznati. Koje su moguće greške koje radimo?

Razmislite o svom izgledu i ponašanju. Možda vi mislite da je posao najvažniji, no gotovo polovica ispitanih rukovoditelja izjavilo je da ih kod zaposlenika jako smeta zgužvana, neuredna i neprimjerena odjeća, neodržavana brada, neuredna kosa, a posebno su omražene tetovaže i piercinzi.

Čaj i previše casual odjeća nije poželjna. Odjećom i obućom, stilom i držanjem na neki način prezentiramo i tvrtku u kojoj radimo. U Nordijskim je zemljama, na primjer, casual odjeća nešto posve uobičajeno i prihvatljivo, u našim krajevima još uvijek nije. Ekstravagancija (osebujnost; neobičnost; pretjerivanje, napadnost) u ponašanju kao i u odijevanju.također nije na listi poželjnih osobina.

Uz odjeću i osobni stil, valja obratiti pozornost i na ponašanje. Kao neprihvatljivo i odbijajuće ispitani šefovi naglasili su bahatost, sklonost tračanju, psovanje.
Šefovi u načelu preferiraju uredne zaposlenike i nepušače.

Sklonost provođenja vremena na društvenim mrežama kao i sklonost osobnim razgovorima i onima koji nisu vezani uz posao visoko su na ljestvici stvari koje smetaju poslodavcima.

Jeste li se pronašli u kojem od navedenih opisa?

“Businessman Sleep During Working”- Image courtesy of pakorn at FreeDigitalPhotos.net

ostavite svoj komentar