Prekid prijateljstva

Prijateljstvo je poseban odnos.

Osobe koje imaju prijatelje znaju koliko su to dragocjene osobe u našim životima. Neki među njima prate nas od djetinjstva, neke smo stekli kasnije…
Ono što nas veže vrijeme je koje smo podijelili, problemi, razgovori, oslanjanja, povjeravanja, tješenja… Neki su tu da ostanu uz nas cijeli život, a neki su tu na određeno vrijeme.

Zašto prijateljstva ‘pucaju’?

Prekid prijateljstva može biti jako bolan. Tako je, uostalom, sa prekidom svakog odnosa koji uključuje emocije.
Koliko prijateljstava – toliko raloga zašto jedna opstaju, a druga završavaju. Najvažniji i najčešći razlog jest taj što većina nas nema naviku njegovati odnose, a tu su i promjene životnih okolnosti, odrastanje, promjene životnih prioriteta, različiti pogledi na neke situacije, različite vrijednosti ili svjetonazori…

Kako najbezbolnije okončati prijateljstvo?

Neka prijateljstva jednostavno imaju rok trajanja. Ukoliko iskren razgovor i pokušaji da se prijateljstvo spasi ne uspijevaju i više ne osjećate da je to ‘to’, možda je bolje pustiti taj odnos…ne zvati toliko često, ne nalaziti se toliko često, biti svjesni što više ne želite dijeliti s tom osobom.
Neiskrena komunikacija, guranje problema pod tepih i nemogućnost da se oživi ‘ono nešto’ među prijateljima, znakovi su nagriženog prijateljstva.
Ponekad ljudi uspjevaju obnoviti stare osjećaje, ponekad se radi samo o izbjegavanju neminovnog.

Najbolje što može proizaći iz prekida je životna lekcija – naučiti nešto iz prekida.

Prijateljstvo treba njegovati i održavati. Kako? Pročitajte…

Imate li kakvo zanimljivo, jedinstveno ili poučno iskustvo vezano za ovu temu i želite ga podijeliti, dobro nam došli!

ostavite svoj komentar