Kosa – prirodna sredstva za njegu

Za masnu kosu…

Kopriva

Oko 100 g lišća od koprive kuhati do ključanja, maknuti s vatre. Pustit da se malo ohladi i odmah potom koristiti za pranje kose. Kosu bi trebalo prati na ovaj način barem 2 puta tjedno, a po potrebi i češće (ljeti posebno).

Sapun sa puderom
Sapun od prirodnih sastojaka natrgajte na komadiće i ostavite da stoji u vodi preko noći. Ujutro ocijedite vodu i izgnječite sapun. U njega dodajte puder na bazi biljke Acacia concinna (bodljikavi grm iz roda penjačica čije mahune sadrže saponine (20,8%), a zabilježeno je kako sadrži akacinin-C,-D i -E kao i homologne nizove oligosaharida, koristi se protiv peruti, a djeluje i na zamršenu kosu, koja se lakše raščešljava što utječe na povećani volumen kose). Smjesu dobro izmijšajte i njome operite kosu.

Šampon sa čajem od mente
Dvije šake svježe mente kuhajte 20-ak minuta u 2-3 dl vode. Procijedite i pomiješajte tekućinu sa šamponom, pa njome operite kosu.

Gubitak kose

Oni koji pate od gubitka kose ili ćelavosti trebaju pomiješati jednu žlicu maslinovog ulja, jednu žlicu meda i jednu žličicu cimeta u prahu. Nanesite smjesu na tjeme i držite 15 minuta, potom operite  kosu. Ova smjesa navodno može bila učinkovita čak i kada se drži samo 5 minuta na tjemenu.

Regeneratori za kosu

Regenerator od jabučnog octa
Ukoliko u mlaku vodu za ispiranje kose dodate 2 žlice jabučnog octa kosu ćete lako raščešljati i biti će sjajna.

Regenerator od limunovog soka
Ukoliko u vodu za ispiranje dodate sok od jednog limuna, kosu ćete lakše raščešljati, malo posvijetliti i dati joj sjaj. Limun malo isušuje kosu i manje se masti.

Napomena:
Nema brzih rješenja, samo će strpljenje i upornost donijeti rezultate.

Regenerator od jabučnog octa
Ukoliko u mlaku vodu za ispiranje kose dodate 2 žlice jabučnog octa kosu ćete lako raščešljati i biti će sjajna.

Regenerator od limunovog soka
Ukoliko u vodu za ispiranje dodate sok od jednog limuna, kosu ćete lakše raščešljati, malo posvijetliti i dati joj sjaj. Limun malo isušuje kosu i manje se masti.

Regenerator od maslinovog ulja – koristi se prije pranja kose
1/4 šalice maslinovog ulja pomiješajte s jednim jajetom. Nanesite na vrhove kose te zamotajte aluminijskom folijom i pokrijte ručnikom prethodno namočenim u vruću vodu i dobro ocjeđenim. Ostavite da djelluje 30-ak minuta, a zatim kosu operite šamponom.

Kako koristiti regeneratore...pročitajte..

ostavite svoj komentar