Simboli ženstvenosti koji loše utječu na zdravlje

Zavodljivi predmeti na koje izdvajamo puno novaca mogu biti ozbiljna prijetnja zdravlju.

Uglavnom se radi o predmetima koje povezujemo sa trendovima, ženstvenošću, stilom i sl. To su tange, visoke potpetice, uske traperice, push-up grudnjaci, predimenzionirane torbe i dr.

Tange (posebno one lošeg kroja, loših materijala i izvedbe) mogu biti uzrok infekcijama, upalama i oštećenjima kože. Tange se najčeće nose u kombinaciji sa uskim hlačama (trapericama). Preporuča se ne nositi tange cijeli dan. Ako već ne možete bez njih, barem kod kuće obucite klasične gaćice i širu odjeću. Izbjegavajte nositi tange tijekom izrazito vrućih dana, a ako ih ipak nosite, odaberite one pamučne ili svilene (od prirodnih materijala).

Uske traperice (slobodno možemo reći vrlo uske traperice) mogu uzrokovati obamrlost, utrnuće pa i modrice. Loše djeluju na intimno područje, a dugo sjedenje u njima stvara prevelik pritisak na živce koji se nalaze na površini kože. Kao i kod tangi, preporuča se ne nositi ih svakodnevno, a kod kuće uske modele zamijeniti onim udobnijima.

Visoke potpetice simbol su ženstvenosti i mnoge žene nose ih tijekom cijelog dana. Žene ih vole stoga što stvaraju dojam dužih i vitkijih nogu. Nošenje visokih potpetica
može uzrokovati Mortonov neuron – zadebljanje na živcu između trećeg i četvrtog nožnog prsta, bol u tabanima, kurje oči i probleme sa kralješnicom.

Push-up grudnjaci još su jedan odjevni dodatka omiljen među ženama. Osim što povećava grudi, push-up grudnjak stvara pritisak na limfni sustav, koža ispod debelog sloja ne diše.
I ovdje vrijedi pravilo, što rjeđe nosite grudnjak ovog tipa to bolje za vaše zdravlje. Poželjno je nositti grudnjak od prirodnih materijala, dobro skrojen i kvalitetno izrađen. Grudnjak mora biti udoban, a ne zatezati, pritiskati.


Predimenzionirane torbe

Posljednjih godina vrlo su popularne velike (glomazne) torbe. One u prosjeku teže 2,5 kg iako je maksimum koji ne ugrožava zdravlje 1,3 kg. Nosimo ih na jednom ramenu ili u ruci, a u njih zbog veličine ubacujemo i brojne stvari koje ne trebamo. Tijelo se kod nošenja ovakve torbe neprirodno naginje na jednu stranu što rezultira krivim držanjem i opterećenjem za kralješnicu.

 

 

 

Možda bi se ženska populacija trebala ugledati na mušku. Muškarci manje robuju trendovima koji su neudobni, naporni i opterećujući, a više onima koji su sportski, udobni i lako nosivi.

 Zdravlje bi nam trebalo biti najvažnije.

ostavite svoj komentar