Što sa starim kruhom

Ne bacajte ga…

Kruh od jučer možete osvježiti tako da ga stavite u vlažnu papirnatu vrećicu i zagrijete u pećnici par minuta (maksimalno 5 minuta).
Stari kruh možete narezati na kockice i prepeći u pećnici pa koristiti kao dodatak krem juhama i varivima. Da bi bio ukusniji kruh prije stavljanja u pećnicu možete poprskati maslinovim uljem i začinima.
Možete ga iskoristiti u nizu jela. Napraviti tost, bruschettu, topli sendvič, dodati okruglicama od mljevenog mesa…

Stari kruh možete dobro osušiti i samljeti u krušne mrvice. Nakon što kruh sameljete još ga malo prosušite u pećnici I čuvajte u čvrsto zatvorenoj posudi.
Komad suhog kruha u pretincu za povrće u vašem hladnjaku upiti će višak vlage i produžiti svježinu povrća. Mijenjati svaka dva dana.

Mrvice kruha pružit će vlažnost I hranjivo zemlji u kojoj su posađene vaše biljke.Jednostavno ga, izmrvljenog, pomiješajte sa zemljom.

U papirnatoj vrećici čuvajte na sitnije izrezena komade suhog kruha i ponesite sa sobom u šetnju pa nahranite ptiičice u parku ili pak one u vašem vrtu.

Ukoliko ste naknadno shvatili da ste kupili previše kruha jednostavno dio zamrznite. Sigurno će vam dobro doći u nekoj budućoj (ne)prilici.

Recepti sa starim kruhom

“Sliced Bread”- Image courtesy of duron123 at FreeDigitalPhotos.net

ostavite svoj komentar