Uzmite pauzu za ručak kako bi bili zdravi

Uredski zaposlenici rade 16 dana godišnje  besplatno ne uzimajući svoju pauzu za ručak, pokazala je nova anketa provedena u Engleskoj. Tamo čak oko 60% zaposlenika  jede svoj ručak za radnim stolom. Da, to je ona Engleska u kojoj vidimo mnogo dekica po travi usred grada gdje ljudi opušteno koriste zelene površine.

Kad izračunate koliko ste pauza za ručak radili, to otprilike iznosi 128 sati  besplatnog rada godišnje, odnosno više od tri tjedna. Istraživanja pokazuju kako se djelatnici osjećaju krivima kada uzimaju pauzu za ručak, ako je posla jako puno. No, pauza za ručak osmišljena je s razlogom: ne samo da u miru pojedete svoj obrok, već i da se na trenutak odmaknete od posla te osvježite. To će dovesti do boljeg radnog učinka nego da ste radili cijelo vrijeme bez pauze.

Nismo svjesni da, jedući i radeći istovremno, oštećujemo svoje zdravlje: gutamo veće zalogaje, dišemo drugačije, osjećamo se napuhnutiji, imamo više plinova , donosimo si probleme s probavom, što utječe na izgled naše kože, naš radni elan i naše opće fizičko i psihičko stanje.

I zamislite, za to nam nitko ne plaća. To si sve besplatno činimo!

 

ostavite svoj komentar