Domaći pripravci za suhe i ispucale ruke

Riješite problem prirodnim sredstvima…

Krema od ružine vodice i glicerina
Pola šalice glicerina i pola šalice ružine vodice izmiješajte i spremite u posudu sa poklopcem (može od neke potrošene kreme). Prema potrebi utrljajte kremu na ruke.

Mast od koprive
100 g rastopljene masti i šest žlica sitno nascjeckanog lista koprive kuhajte na pari dok ne dobijete gustu pastu kojom možete ruke mazati više puta dnevno.

Toplo maslinovo ulje
U staklenu čašu ulijte malo maslinovog ulja. Potom čašu stavite u posudu u koju ste nalili malo vode pa stavite na laganu vatru da se grije. Zagrijani uljem kružnim pokretima masirajte
ruke. Toplo maslinovo ulje ojačati će i njegovati i nokte na rukama.

Ugrijani shea maslac
Maslac ugrijte svojim rukama (toplinom ruku) i nježnim kružnim pokretima umasirajte u ruke.

Kupka za ruke
U prikladnu posudu ulijte cca 2 l vode, dodajte mješavinu od 3 velike žlice sojinog vrhnja, 1 žlice sezamovog ulja i 5 kapi eteričnog ulja lavande prave. Namačite ruke i povratit ćete im mekoću i nježnost.

Piling za ruke
U prikladnu posudu ulijte 1,5-2 dl domaćeg maslinovog ulja, dodajte 2 žlice morske soli i 5-10 kapi eteričnog ulja lavande. Ruke namačite par minuta u maslinovom ulju, a potom nanesite smjesu sa soli na vanjske dijelove ruku i lagano trljajte kružnim pokretima. Potom nanesite smjesu na dlanove pa trljajte dlanove jedan o drugi. Isperite ruke mlakom vodom i nanesite hranjivu kremu. Ruke će biti mekane i nježne.

Način nanošenja kreme za ruke vrlo je važan. Kreme su najučinkovitije ukoliko se apsorbiraju putem topline. Trljanjem ruku stvara se potrebna toplina. Znači, kada nanesete kremu brzim i čvrstim pokretima umasirajte je u kožu ruku. Preporučamo kupovinu koncentriranih krema – za željeni učinak potrebno je manje kreme, a izbjegava se neželjena masnoća ruku.

ostavite svoj komentar