Folije za stakla na automobilu – jako povoljno

Za ugodnije putovanje…

Višesatno putovanje u automobilu, ljeti (pogotovo sa djecom) može biti naporno. Čak i u klimatiziranom automobilu sunce udara u prozore i neugodno je. Da bismo to izbjegli, možemo u specijaliziranim tvrtkama kupiti folije za auto-stakla (dosta su skupe, oko 1 000 kuna), možemo se mučiti sa raznim sjenilima koja se lijepe na stakla, ali pri spuštanju stakala padaju ili ne pokrivaju dovoljno dobro cijelu površinu pa sunce pronalazi svoje puteve ili možemo nešto poduzeti sami. Trgovine koje drže samoljepive tapete imaju i folije koje su malo prozirne pa djeluju kao vitraj. Tu foliju možete postaviti sami. To nije ista folija kojom se služe specijalizirani servisi za zatamnjivanje stakala na automobilima. Kroz ovu foliju ne možete vidjeti mrtvi kut i imate osjećaj kao da vozite neko dostavno prijevozno sredstvo koje otraga nema bočne prozore.

Folija se smije postaviti samo na zadnja bočna stakla (veće i manje). Smanjuje uobičajenu vidljivost (kao u dostavnom vozilu) pa ste primorani osloniti se na retrovizore, ali djeluje.
Foliju možete prilično povoljno kupiti u trgovinama sa opremom za dom (boje i lakovi, bauhaus, baumax i sl.). Precizno ju izrežite tako da u cjelosti pokriva staklo i dobili ste sjenilo koje ne ometa spuštanje prozora, ne smanjuje prostor i nije skupa u odnosu na folije za zatamnjivanje stakala, cijela priča ne košta više od 50 kn. Po prolasku ljeta možete ju odlijepiti. Vrlo se lako skida i ne ostavlja tragove ljepila na staklu.

Isto možete napraviti i sa staklenim površinama u stanu ili kući.

 

ostavite svoj komentar