Važno je biti prisutan

Imati dobro strukturiran profil na internetu…

Napisali ste dobar životopis i popratno (motivacijsko) pismo, šaljete ih na razne adrese i….ništa…po ne znate koji put. Nisu vas pozvali na razgovor.ID-100194490

Pitate se zašto? Razloga može biti uistinu mnogo. Možda jednostavno niste profil kandidata kakav se traži, možda se vaš životopis ‘utopio’ u masi ostalih, možda niste bili dovoljno posebni, niste se po ničemu isticali ili jednostavno niste imali sreće.

Jedan od mogućih razloga je i vaša vidljivost odnosno prisutnost na internetu. Prema nekim izvorima dosta poslodavaca koristi se Googleom kako bi prije intervjuiranja dodatno provjerili kandidata koji je prošao prvu razinu provjere i uvršten među potencijalno interesantne kandidate.
Nakon što vas poslodavac pronađe na Googleu slijedi nova selekcija. Kandidati se opet rangiraju na način da se lista potencijalnih smanjuje, a vi ispadate ili ulazite u taj uži krug.
Oni kandidati koji uđu u najuži krug imaju najveće šanse biti pozvani na razgovor.
Kako vi stojite na Googleu? Jeste li zadovoljni sadržajem koji se pojavi kada upišete vlastito ime i prezime u tražilicu? Zapamtite, to isto pronaći će i potencijalni poslodavac.

Mnogi ne žele biti prisutni na internetu, no to možda i nije najpametnija odluka. Internet je dio današnjice i neprisutnost se može protumačiti kao zastarjelost, informatička nepismenost ili pak potreba za sakrivanjem nekih činjenica o sebi.

Stavite li dobro strukturirani profil o sebi na internet (LinkedIn profil, Twitter, Google+, VisualCV Youtube, Facebook) mogli biste povećati svoje šanse za zaposlenje.
Sretno!

“Secretary Showing Power Point Presentation To The Boss” – Image courtesy of stockimages / FreeDigitalPhotos.net
“Young Business Executive With Laptop” – Image courtesy of stockimages / FreeDigitalPhotos.net

ostavite svoj komentar