Povećanje prihoda

Dodatni honorarni poslovi…

U našem je društvu uobičajeno  oslanjati se samo na jedan izvor prihoda – osobni dododak (plaću) kojeg dobivamo temeljem stalnog zaposlenja u nekoj tvrtki.
Nažalost, to je često nedostatno za pokrivanje svih životnih troškova. Budući da dodatne količine novca vrlo vjerojatno nećemo ‘namaknuti’ dobitcima na lutriji, klađenjem i sličnim načinima valja nam razmisliti o realnijim opcijama.

Ako niste sretni nasljednik rođaka iz Kanade bojim se da možete samo jedno – osloniti se na vlastite snage. Probleme rješavati i ciljeve ostvarivati oslanjajući se pretežito (ako ne i isključivo) na sebe.

Znači da nam, ukoliko ne zarađujemo dovoljno ili pak smatramo da zaslužujemo bolji posao, nema druge nego pomno razmotriti druge opcije i zasukati rukave.

Premda je nezaposlenost u našoj zemlji velika uvijek postoji mnoštvo honorarnih poslova kojima bismo se mogli baviti ako to uistinu želimo.

To su:
Honorarni poslovi vezani uz prodaju financijskih proizvoda – postoji niz ageancija i tvrtki koje stalno traže honorarne suradnike za prodaju raznih osiguranja, stambene štednje i sličnih financijskih proizvoda i usluga.
Zatim su tu honorarni poslovi vezani uz prodaju robe široke potrošnje – mnogi proizvođači robe široke potrošnje traže prodavače koji će obilaziti potencijalne kupce i nuditi njihove proizvode (kozmetiku, dodatke prehrani, zdravu hranu, sredstva za čišćenje, uređaje, posuđe i dr.).
Tu su i honorarni poslovi vezani uz postojeći posao – dodatni rad, davanje instrukcija, pomoć starijima i nemoćnima, čuvanje djece, kuhanje, nabavka…
Ne smijemo zaboraviti sezonske i turističke poslove – možda možete razmisliti o dodatnom zaposlenju u nekoj ugostiteljskoj tvrtki, hotelu, privatnom smještaju za iznajmljivanje.
Tu su i mogućnosti statiranja na televiziji, razni fizički poslovi, skladišta, noćna dežurstva, čuvarske službe…

Svakako savjetujemo potrebu za poslom razglasiti među prijateljima, znancima, ljudima sa kojima surađujete. Redovito pratiti oglase i natječaje, javljati se, raspitivati se kod poznatih, slati životopis i pisma namjere, kucati na vrata
U svakom slučaju, upornost, volja i spremnost za rad najvažniji su vaši aduti.

Photo courtesy of Pixabay

ostavite svoj komentar