Tema "mudre priče"

• Zaboravljeni čekić

Iako je normalno griješiti i svi to činimo, važno je da nastojimo i naučimo griješiti što manje. U jednom su…

Datum objave: / Komentara: 0
  • Zatvor ili sloboda

U jednom australskom zatvoru u blizini Pertha budistički je redovnik poučavao grupu zatvorenika meditaciji. Jedan od zatvorenika zamolio je redovnika…

• Pogled s prozora

U jednoj bolničkoj sobi ležala su dva starija čovjeka, oba teško bolesna. Jedan je imao krevet pored prozora i često…

• Dvije cigle

Monasi su kupili zemlju za manastir. Na toj zemlji nije bilo ničega, sve su morali graditi iz početka. Prvih nedjelja…

• Bez straha

Bio jednom jedan mali val… Odjenut suncem u radosnu sjaju. Nakon dugog veselog plesa Odjednom je ugledao zastrašujući prizor: Oluju…

• Živiš samo jedan dan: danas!

U jednome malom selu, u dalekome kutku zemlje, živio neki stari, mudar čovjek. Bilo mu devedeset godina, a izgledao je…

• Idi ti

Umjesto mene… Neki je čovjek imao običaj nedjeljom reći svojoj ženi: – “Ti idi u crkvu pa moli i za nas…

• Par mudrih savjeta

Za sretniji život… Ne umanjuj vlastitu vrijednost uspoređujući se s drugima. Svatko od nas drugačiji je i svatko od nas…

• Siromaštvo

Zašto sam toliko siromašan? Siromašan čovjek upita Buddhu: “Zašto sam toliko siromašan?” Buddha odgovori: “Još uvijek nisi naučio davati.” Siromašan…

• Zamke

I bol i patnja mogu nam pokazati put… Oni koji ne vole sebe takve kakvi jesu, najčešće ne vole ni…