Bršljanovo ulje

Njega kože i pomoć kod celulita…

Sjedilački način života postaje sve zastupljeniji zbog konstantnog, a nezahvalnog sjedećeg položaja u uredima te fizičke neaktivnosti u slobodno vrijeme. Kao takav, on nosi i različite neželjene posljedice, od kojih je jedna od uočljivijih i celulit. Riječ je o jednom od glavnih neprijatelja pripadnica nježnijeg spola, odnosno o potkožnim naslagama masnog tkiva s karakterističnim udubinama i čvorićima.

alternative-1851027_640Te se naslage javljaju na određenim dijelovima tijela kao što su nadlaktice, trbuh, stražnjica i bedra. Iako se celulit percipira isključivo kao estetski nedostatak, njegova pojava nosi puno dublje probleme kao što je otežana cirkulacija i potencijalni problemi s prekomjernom težinom.

Pojavljuje se većinom kod žena jer muškarci imaju drugačiju strukturu potkožnog tkiva te puno manji udio estrogena koji je bitan za pojavu i razvoj ženskih tjelesnih karakteristika. Može se javljati zbog već navedenih, ali i sljedećih razloga: pušenje, stres, hormonalna neravnoteža, genetske predispozicije…

U svakom slučaju proces rješavanja celulita ima uvijek jednaku početnu i ključnu točku: zdrava prehrana, adekvatan unos tekućina i svakodnevna fizička aktivnost. U zadnje smo vrijeme preplavljeni promidžbom raznovrsnih ”čudesnih” masaža i tretmana koji rješavaju problem celulita bez posebnog truda. Ipak, istina je malo drugačija: ovdje je riječ tek o dodacima koji mogu ubrzati i pospješiti proces sagorijevanja neželjenih masnih naslaga, ali bez spomenute baze neće puno pomoći.

Bršljanovo je ulje služi kao izvrstan dodatak za rješavanje celulita. Tradicionalno se koristi za tretiranje gljivičnih infekcija kože, venskih tegobe te protiv celulita. Prednost mu je što dubinski prodire u koži te, zahvaljujući aktivnim sastojcima saponinima, razgrađuje celulit mnogo bolje od, primjerice, kofeina, koji je sastavni dio brojnih recepata u borbi protiv tzv. ”narančine kore”. Bršljanovo ulje, uz to, obnavlja i regenerira kožu pa ga je dobro koristiti i kod opekotina kože koje su nastale zbog pretjeranog izlaganja suncu. Vraća joj elastičnost te ju hidratizira na blag, kvalitetan i prirodan način.

Možete ga koristiti u masažama ili u kombinaciji s drugim korisnim uljima i kremama. Također je odlično za samostalno nanošenje na tijelo nakon tuširanja. Neutralnog je mirisa i prihvatljive cijene pa time postaje još lakše dati mu mjesto u svojoj kućnoj kolekciji te ga učiniti neizostavnim dijelom vaše svakodnevne njege tijela.

Tekst: Ana Bustruc

Photo courtesy of Pixabay

ostavite svoj komentar